Mainos

Ensimmäiset tuloksellisuusrahat ammatillisesta koulutuksesta

Opetusministeriö jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa tuloksellisuusrahaa ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Opetusministeri Maija Rask (sd.) julkisti tänään Lahdessa ne 15 tahoa, jotka pääsevät osalliseksi 2,5 miljoonan euron potista.

Tuloksellisuusrahoituksella kannustetaan kouluja parempaan työhön. Ensimmäinen jako perustui pelkästään tilastolliseen mittariin, joka painottaa varsinkin opiskelijoitten sijoittumista työelämään ja jatko-opintoihin. Huomioon otetaan myös tutkintojen suorittamisaste, keskeyttämisten vähentäminen, opetushenkilöstön kelpoisuus ja työelämäyhteydet.

Erikoissuunnittelija Jukka Lehtinen opetusministeriöstä kertoo vertailussa löytyneen eroja ammatillisten kouluttajien välillä. Mitään rankinglistoja ei kuitenkaan julkisteta, vaan ainoastaan palkitaan parhaiksi mitatut.
-Pelkäsimme, että palkittaviksi valikoituu eteläsuomalaisia ja isoja oppilaitoksia sekä suosikkialoja, mutta mittarimme näyttää onnistuneesti tasapainottavan työmarkkinoiden alueelliset erot.

Ensi vuonna opetusministeriö palkitsee ammatillisia kouluttajia myös tuloksellisuuden toisesta ulottuvuudesta, laadusta. Se jako perustuu hakemuksiin, ja harkinnassa otetaan huomioon muun muassa kansainvälistyminen.

Ensi vuonna tuloksellisuusrahoitusmalli laajenee käsittämään myös oppisopimuskoulutuksen sekä erityisopetuksen, kertoi opetusministeri Rask ammatillisen peruskoulutuksen seminaarissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.