Mainos

Ennätys tämäkin: 25 000 syötyä hampurilaista

Entinen vanginvartija Don Gorske on saavuttanut elämänsä merkkipaalun - hän on syönyt 25 000 hampurilaista 39 vuoden aikana. Amerikkalaiselle Gorskelle järjestettiin juhlat McDonaldsissa, josta hän on hakenut purtavansa jo vuosikausien ajan.

Ennätystenkirjaan Gorske tosin pääsi jo kolme vuotta ja 2000 hampurilaista sitten. Tahti ei kuitenkaan hidastunut, vaan mies syö edelleen yhden tai kaksi hampurilaista päivässä.

39 vuoden aikana on ollut ainoastaan kahdeksan päivää, joina Gorske ei ole hampurilaistaan saanut. Hän on suunnitellut jatkavansa harrastustaan kuolemaansa saakka.

Gorsken ulkomuoto ei vastaa käsitystä roskaruoka-addiktista. Hän on hoikka ja hyvässä kunnossa, eikä miehen terveydessä tai kolesterolissakaan ole huomauttamista.

Hampurilaisharrastus on tuonut mukanaan myös muita harrastuksia - Gorske on esimerkiksi sääsätänyt lähes kaikkien syömiensä purilaisten pakkaukset ja kuitit. Miehen kotona seinää koristaa myös valokuvia, joissa hän herkuttelee eri puolilla maailmaa.

Gorske kertoo rakastavansa numeroita ja rutiineja. Hän innostui laskemaan syömiään hampurilaisia nähtyään McDonaldsissa laskurin, joka kertoi myytyjen hampurilaisten määrän. Gorske on myös ylpeä siitä, että hän pystyy syömään hampurilaisen tasan 16 haukulla.

McDonaldisin mukaan Big Mac -hampurilaisessa on 540 kaloria, joka on yli neljännes keskikokoisen ihmisen päivittäisestä tarpeesta. Lisäksi hampurilaisissa on paljon rasvaa ja suolaa, joten kovinkaan suositeltavana Gorsken ennätyksen rikkomista ei pidä edes hänen terveydenhoitajavaimonsa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.