Mainos

Enestam jatkaa RKP:n johdossa

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam jatkaa RKP:n johdossa. Hän voitti europarlamentaarikko Astrid Thorsin äänin 138-119.

RKP:n puoluekokous Pietarsaaressa on valinnut puheenjohtajaksi puolustusministeri Jan-Erik Enestamin. Hän sai 138 ääntä ja europarlamentaarikko Astrid Thors 119 ääntä.

Historialliseksi vaalin teki se, ettei RKP:ssa ennen ole haastettu istuvaa puheenjohtajaa kilpaan paikasta.

Voitto oli yhtä niukka kuin etukäteisveikkailuissa arveltiin, vaikka vaakakuppi alkoi kokouksen mittaan kääntyä yhä selvemmin Enestamin puolelle. Kiitospuheessaan Enestam lupasi ottaa opikseen osakseen tulleesta arvostelusta. -Lupaan tehdä parhaani, jotta RKP olisi tulevaisuudessa puolue, joka vastaa odotuksianne, hän sanoi. Hän myönsi, ettei kampanja ollut hänelle henkilökohtaisesti helppo.

Thors puolestaan lupasi Enestamille täyden tukensa.

Varapuheenjohtajavaali yllätti

Puoluekokous valitsi yllättäen puolueen varapuheenjohtajistoon nuorisojärjestö Svensk Ungdomin ehdokkaan Jan D. Oker-Blomin.

Oker-Blom päihitti vaalissa puoluekokouksen vaalivaliokunnan ehdokkaan Michael Sandbackan äänin 403-315. Molemmat ehdokkaat olivat helsinkiläisiä.

Sandbacka on muun muassa RKP:n hallituksen jäsen, ja hänen valintaansa pidettiin varsin varmana. RKP:n muina varapuheenjohtajina jatkavat odotetusti espoolainen Christina Gestrin ja vaasalainen Kristina Stenman.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 09.06.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.