Mainos

Emu-puskurineuvottelut jatkuvat

Työmarkkinajärjestöt ovat sopineet jatkavansa Emu-puskurineuvotteluja tällä viikolla. SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) kertoi asiasta tänään. Ihalaisen mukaan sekä palkansaaja- että työnantajapuolella on haluja etsiä ratkaisuja kiisteltyihin puskureihin.

-Kyse on jatkossa siitä, kuinka suureksi rahastoivat osuudet muodostuvat ja millä aikataululla ne kerätään, Ihalainen toteaa. Neuvottelut Emu-puskureista keskeytyivät kaksi viikkoa sitten. Järjestöt yrittivät saada silloin puskureista alustavan linjauksen ennen SDP:n puoluevaltuustoa.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt asettivat kesällä kolme työryhmää, joiden tehtävänä on selvittää miten erilaisia puskurijärjestelmiä voitaisiin käyttää suhdanteiden tasaamiseen Euroopan talous- ja rahaliitossa Emussa.

Järjestöt ovat selvittäneet, voidaanko puskureita rakentaa työeläke- ja työttömyysturvajärjestelmään. Lisäksi on pohdittu henkilöstörahastojen kehittämistä.

Työeläkejärjestelmää pohtiva ryhmä oli tauon jälkeen koolla jo viime viikolla. Kaksi muuta ryhmää jatkavat neuvottelujaan tällä viikolla.

Emu-puskureista sopiminen on erityisen tärkeää SAK:lle ennen marraskuun lopun valtuuston kokousta. SAK päättää silloin Emu-kannastaan.

Myös toimihenkilöiden STTK toivoo ratkaisua puskureista ennen lokakuun liittokokoustaan.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja