Emma Kimiläinen kieltäytyi aluksi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta – jätti kuitenkin ajatuksen muhimaan: "Kävi hassuja käänteitä"

Uusien TTK-tähtioppilaiden Emma Kimiläisen ja Matti Suur-Hamarin ensitunnelmat tulevasta syksystä 8:04
Uusien TTK-tähtioppilaiden Emma Kimiläisen ja Matti Suur-Hamarin ensitunnelmat tulevasta syksystä

Emma Kimiläinen on yksi tulevan TTK-kauden kisaajista.

Tanssisyksy on jälleen käsillä, kun Tanssii Tähtien Kanssa -suosikkiohjelma palaa televisioruutuihin uuden tuotantokauden voimin. Tulevalla TTK-kaudella tanssiparketille hyppää 11 tähtioppilasta, joista yksi on autourheilija Emma Kimiläinen.

Kimiläinen lähtee tutustumaan tanssin saloihin odottavaisin ja innostunein tunnelmin. Hän sanoo TTK-kokemuksen kiinnostaneen häntä jo pitkään, mutta tanssikenkien jalkaan vetäminen ei aikaisempina vuosina ollut mahdollista samanaikaisesti meneillään olleiden kisakausien vuoksi.

– Nyt sitten tänä vuonna kävi hassuja käänteitä, että kisakausi onkin vähän lyhyempi ja sellainen, että pystyn olemaan siinä samaan aikaan TTK:n kanssa. Ei se tule helppoa olemaan, mutta yritetään, hän sanoo.

Kimiläinen kertoo, että kisojen vuoksi hän itseasiassa kieltäytyi aluksi kutsusta osallistua tulevalle TTK-kaudelle. Hän paljastaa jättäneensä ajatuksen kuitenkin hautumaan. 

– Sanoin, tämä kausi on selkeästi vähän epävarma, niin kysykää vielä uudestaan, jos on sellainen fiilis. Sain vähän väliä viestejä, mutta totesin, että ei vieläkään, kunnes ihan viime hetkellä olin, että okei, kyllä minä pääsenkin mukaan. Asiat olivat ratkenneet niin, että pystyin lähtemään, ja ajattelin, että kyllä minä pystyn hoitamaan kisahommat tässä samalla, hän kertoo.

Kimiläinen tietää, että syksy tulee olemaan hänelle rankka. Hän kertoo yrittävänsä pitää parhaansa mukaan huolta sekä ruoka- että lepopuolesta, jotta palautuminen kävisi helpommin.

– Se ei kestä ikuisuutta, niin ehkä sillä asenteella pystyy tekemään jo paljon ja ottamaan rennosti, vaikka kisaan täysillä lähdenkin mukaan, hän sanoo.

Kimiläinen nimeää vahvuuksikseen hyvällä tasolla olevan peruskuntonsa sekä rytmitajunsa. Liikkuvuus sen sijaan ei ole autourheilijan mukaan ainakaan tässä vaiheessa hänen parasta osaamistaan.

– Olen tottunut myös hyvin erilaiseen liikuntaan, liikuntapohjani ei ole kovin luova, päinvastoin. Kun urheilen, niin se on aika staattista ja paikallaan olevaa, ei esittävää taidetta, jossa pitäisi miettiä, missä asennossa pää on tai minkälainen ilme on, hän kertoo.

 Kimiläinen tanssii tulevalla TTK-kaudella Matti Puron parina. Hän odottaa jo innolla sitä, että kaksikko pääsee treenisalille.

– Matti on vähän sellainen introverttityyppi, niin hän muistuttaa insinöörejäni. Autoilussa insinöörit ovat usein introvertteja, niin osaan kyllä nostaa itsestäni myös omia introverttipuoliani, vaikka ekstrovertti olenkin, hän naurahtaa.

Kimiläinen luottaa tanssinopettajaansa ja antaa tämän ilomielin pidellä ohjia käsissään.

– Hän saa hoitaa asiat ammattitaidolla ja minä teen mitä käsketään, hän nauraa.

Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -tanssiparit 29:13
Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailijat! Katso videolta, kun TTK-kilpailijat julkistettiin 10.8. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 3.9. klo 19.30 alkaen. Tanssikupla MTV Katsomossa ma 4.9. alkaen. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat