Emilia Vuorisalmella todettiin korona, vaikka testi näyttikin negatiivista: "En nähnyt esikoistani kolmeen viikkoon ollenkaan"

9:56

Lääkäri Emilia Vuorisalmi kertoo sairastaneensa koronan. Tauti paljastui hänelle vasta vasta-ainetestissä. 

Lääkäri ja rakkaustohtorinakin tunnettu Emilia Vuorisalmi kertoo Instagramin Stories-osiossa sairastaneensa koronan. Tämä paljastui naiselle tosin vasta hänen käytään vasta-ainetestissä. Tavallinen koronatesti näytti negatiivista.

– Osa teistä saattaa muistaa, että tuossa kuusi viikkoa sitten minulla nousi kuume ja kävin silloin koronatestissä, joka oli negatiivinen. Kävin 12 päivää sitten ottamassa vasta-ainetestin ja tänään sain varmistuksen seeruminäytteestä ja sekin oli positiivinen elikkä kyllä se oli koronaa, Vuorisalmi kertoo. 

Hän kertoo olleensa Sveitsissä työmatkalla 8.-12.3. Oireet alkoivat vasta kymmenen päivää matkatapaamisen jälkeen. 

– Olin onneksi tosi tiukassa kotikaranteenissa tuon reissun jälkeen. En nähnyt esimerkiksi esikoistani ollenkaan ensimmäiseen kertaan kolmeen viikkoon. 

Vuorisalmi muistuttaa seuraajiaan siitä, että vaikka hän olisikin sairastanut koronan nyt, ei se tarkoita automaattisesti sitä, etteikö hän voisi sairastua siihen uudelleen. 

– Toistaiseksi on niin vähän näyttöä siitä, että suojaako koholla olevat vasta-aineet uudelta tartunnalta. Elikkä jatkan samojen rajoitustoimenpiteiden noudattamista kuin ennenkin, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja