EM-avauksessa karmiva törkytemppu – jopa omat tuomitsivat skotlantilaisen teon: "Skandaalimaista"

Jalkapallon EM-kisat alkoivat ryminällä, kun turnausisäntä Saksa löylytti Skotlantia perjantain mittelössä lukemin 5–1. Ottelun puhuttavin tapaus nähtiin avausjakson lopulla, kun Skotlannin Ryan Porteous teki törkytempun.

Valioliigaseura Watfordin toppari Porteous meinasi kirjaimellisesti katkaista Saksan keskikenttäpelaajan Ilkay Gündoganin nilkan, kun hän syöksyi molemmat jalat edellä tilanteeseen.

Kuva tapahtuneesta:

Porteous sai tempustaan ansaitusti punaisen kortin eli ulosajon.

Teko herätti porua jo ottelun aikana.

– Aivan skandaalimainen temppu Ryan Porteousilta. Ei tuolla tavalla voi taklata millään jalkapallon aikakaudella, BBC:n Chris Sutton ripitti.

– Arvostan Ryan Porteousia pelaajana, mutta tuollaiset pähkähullut liukumiset olivat hänen tavaramerkkejään, kun hän pelasi Hibsissä (Hibernian HC). Olisi toivonut, että hän olisi kasvanut noista ajoista. Nyt hän petti täysin joukkuetoverinsa, Newsquest Scotlandin urheilupäällikkö Jonny McFarlane hämmästeli.

The Athletic jakoi nopeasti huomion siitä, miten UEFA:n erotuomaripäällikkö Roberto Rosetti oli käynyt juuri samankaltaisia tilanteita läpi turnauksen alla. Rosetti oli painottanut sitä, että vaikka taklaava pelaaja osuisi tilanteessa palloon, tuomari voi silti tuomita punaisen kortin, mikäli taklaaja tulee Porteousin tapaan molemmat jalat edellä tilanteeseen.

Taklauksen kohteena ollut Gündogan kuittasi tapauksen vähätellen.

– Kaikki hyvin. Olen kokenut pahempaakin, FC Barcelonan tähti huikkasi nöyrästi.

25-vuotias Porteous on ensimmäinen skotlantilainen debyyttipelaaja, joka lentää jalkapallon arvoturnauksessa ulos sitten Craig Burley'n, joka lensi pihalle vuoden 1998 MM-kisoissa.

Porteous huilaa automaattisesti Skotlannin seuraavan EM-ottelun punaisen korttinsa myötä. Skotlannin turnaus jatkuu keskiviikkona, kun se kohtaa iltaottelussa Sveitsin.

Lue myös:

    Uusimmat