Mainos

Elopilla sata päivää aikaa näyttää kyntensä

Nokian tulevalla toimitusjohtajalla Stephen Elopilla on sata päivää aikaa uida sisälle yhtiöön. MTV:n uutisten taloustoimittaja Markus Pirttijoki kertoo tämän olevan normaali käytäntö.

– Sadan päivän jälkeen, eli joulukuun loppupuolella nähdään, mitkä ovat toimitusjohtajan linjaukset. Kun Nokian tilinpäätös julkaistaan tammikuussa, on se hyvä paikka Elopille kertoa omat strategiset linjaukset. Voi olla, että johtokunnan kokoonpanoonkin tulee uudistuksia, Pirttijoki sanoo.

Elop on ensimmäinen Nokia-johtaja, joka ei kuulu yhtiön hallitukseen. Pirttijoen mukaan pörssiyhtiön johtajat eivät yleensä kuulu hallitukseen, joten tässä mielessä Nokia päivittää oman käytäntönsä muiden yritysten tasolle.

Hallitusta johtaa suomalainen Jorma Ollila. Hallituksen johdossa on suomalainen, mutta mikä merkitys on sillä, että toimitusjohtajan pallille nousee ulkomaalainen?

– Sillä on varmasti suomalaisille suurempi merkitys kuin muille. Maailma on globaali, eikä johtajan kansalaisuudella ole väliä. Suomalaiset voivat tietenkin miettiä, että vaikuttaako ulkomaalainen johtaja jotenkin suomalaisten työpaikkoihin.

Nokia keskittynee jatkossa enemmän sisältöihin

Pirttijoen mukaan Nokian ongelma oli yksinkertaisesti se, että se ei pystynyt vastaamaan kilpailuun muiden laitevalmistajien kanssa. Yhtiö ei tuonut riittävän houkuttelevaa laitetta markkinoille.

– Elop ei tule talon sisältä, mikä on historiallista. Historiallista on myös se, että Elop tulee muualta kuin laitevalmistajien puolelta. Nokia muuttunee siihen suuntaan, että enää ei ole merkitystä sillä, minkälainen laite on, vaan mitä se sisältää.

Väistyvä toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo saa huikean erorahan, 4,6 miljoonaa euroa. Pirttijoen mukaan tämä vastaa puolentoista vuoden palkkaa, mikä on normaali käytäntö silloin, kun toimitusjohtajan työsuhde puretaan ilman toimitusjohtajan halua.

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.