Mainos

Elisabeth Rehn: Moni etsii yhä omaisiaan Srebrenican joukkohaudoista

- Kylmät väreet kulkivat pitkin selkääni, tuli vahva tunne siitä, ettei kukaan hirmutöiden tekijä voi todellakaan uskoa pääsevänsä vastuusta, he eivät pysty välttämään oikeutta.

Näin kommentoi Elisabeth Rehn tuntemuksiaan sillä hetkellä, kun hän tänään sai tekstiviestitse tiedon sotarikoksista etsityn Ratko Mladicin pidätyksestä.

Entisen Jugoslavian alueella useissa eri tehtävissä toimineen Rehnin mukaan pidätyksellä on suuri merkitys Serbialle, mutta ennen kaikkea Bosnian kansalaisille.

- Tämä on valtavan tärkeä asia kaikille niille, jotka menettivät Srebrenican joukkomurhassa omaisiaan. Moni heistä etsii joukkohaudoista edelleen perheenjäseniään ja läheisiään, sanoo Rehn.

Rehn vieraili Srebrenicassa vain muutama viikko sitten, missä hän kävi keskusteluja verilöylyssä kuolleiden omaisten kanssa.

- He ihmettelivät sitä, miten on mahdollista, että presidentti Barack Obama sai hengiltä Osama bin Ladenin, mutta ettei Ratko Mladicia ole saatu kiinni kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Rehn on itse sitä mieltä, että Serbia ei ainakaan alkuvuosina tehnyt tehokasta työtä Mladicin löytämiseksi.

- Kuinka ihmeessä tällainen mies voi piileskellä näin kauan, kuinka paljon on ihmisiä, jotka ovat tienneet hänen olinpaikkansa, kuinka monta auttajaa hänellä oli, Rehn hämmästelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.