Mainos

Elisa-Novator-taistelu kiihtyy

Elisa joutui myrskyn silmään viime viikolla, kun sen suuromistaja Novator ehdotti yhtiön jakamista holding-yhtiöön ja tytäryhtiöön sekä muun muassa hallituksen vaihtamista.

Valtataistelu teleyhtiö Elisassa kiihtyy. Yle Uutisten tietojen mukaan eräät Elisan omistajat suunnittelevat valtakirjojen keräämistä kotitalouksilta islantilaista Novatoria vastaan.

Elisa joutui myrskyn silmään viime viikolla, kun sen suuromistaja Novator ehdotti yhtiön jakamista holding-yhtiöön ja tytäryhtiöön sekä muun muassa hallituksen vaihtamista. Vaatimusten taustalla on muun muassa tyytymättömyys Elisan osakkeen arvon kehitykseen.

Elisan hallitus ei kuitenkaan ole lämmennyt Novatorin ehdottamalle Elisan rakenteen rukkaamiselle. Novatorin vaatimukset tulevatkin punnittavaksi yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa 21. tammikuuta.

Kotitalouksien omistus on Elisassa merkittävä, sillä niillä on neljännes yhtiön osakkeista. Elisan osakkeilla on runsaat 220 000 yksityisomistajaa.

Myös Osakesäästäjien Keskusliitto on Yle Uutisten tietojen mukaan keräämässä valtakirjoja tammikuun ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Ylen mukaan liitto kerää valtakirjoja sekä Novatorin että Elisan hallituksen puolesta. Novator on Elisan selvästi suurin yksittäinen omistaja reilun kymmenen prosentin omistusosuudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.