Mainos

Eläkeläispoliisin rahanpesutuomio koveni hovissa

Helsingin hovioikeus on tuominnut eläkkeellä olevan poliisin törkeästä rahanpesusta kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus kovensi neljällä kuukaudella Espoon käräjäoikeuden tuomiota. Toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus piti rahanpesua törkeänä.

Tuomion mukaan mies vastaanotti tekemänsä sopimuksen mukaisesti tililleen yhteensä 1 5600 euroa. Nämä rahat hän siirsi palkkiota vastaan edelleen Ukrainaan tuntemattomien ihmisten tileille. Oikeus arvioi miehen rikoshyödyksi varojen siirtelystä reilut 3000 euroa.

Käräjäoikeuden mielestä miehen on täytynyt pitää todennäköisenä, että tilille toimitetut rahat oli hankittu rikoksella. Mies on kiistänyt tämän. Hän sanoi luulleensa, että toimi sijoitusyhtiön kanssa.

Oikeuden mukaan ulkomailta toimitettu raha oli hankittu alunperin maksuvälinepetoksilla ja suomalaisen tilin kautta kierrättämisen tarkoituksena oli hävittää yhteys rahojen alkuperään.

Syyttäjän mielestä raskauttavaa oli myös se, että mies oli toiminut 29 vuotta poliisina. Hän oli kuitenkin ehtinyt jäädä eläkkeelle ennen rahanpesusotkua.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.