Mainos

Eläinrääkkäys Ruotsin turkistarhoilla jatkuu - eläinsuojelijat julkistivat taas järkyttäviä videoita

Ruotsalainen eläinsuojelujärjestö Djurrättsalliansen on jälleen tuonut julkisuuteen järkyttävää videokuvaa Ruotsin turkistarhoilta.

Järjestö vieraili viime viikolla viidellä tarhalla Skånessa ja Smålandissa. Vierailuissa löytyi muun muassa minkkejä, joilta puuttui raajoja sekä halvaantuineita ja kuolleita eläimiä häkeissään. Kuvat julkaisi ensimmäisenä Ruotsin TV4 eilen illalla.

Edellisen kerran järjestö järkytti kuvillaan ruotsalaisia kuukausi sitten.

Djurrättsalliansenin tiedottaja Malin Gustafsson toteaa tiedotteessaan, että ainoa tapa lopettaa minkkien kärsimys on kieltää niiden tarhaaminen.

- Uusi materiaali on yhtä järkyttävää kuin aiemmin julkaistu. Pienissä häkeissä elävät minkit eivät voi toteuttaa luontaisia käyttäytymistarpeitaan ja voivat huonosti. Tämä johtaa puremahaavoihin, vammoihin ja ennenaikaisiin kuolemiin, Gustafsson kirjoittaa.

Myös suomalainen Oikeutta Eläimille -järjestö tuomitsee tarhauksen.

- Tuoreet kuvat Ruotsin tarhoilta osoittavat, että eläimet eivät voi hyvin stressaavissa tarhaolosuhteissa. Ruotsissa kettutarhaus on jo tehty lailla mahdottomaksi. Nyt on minkkitarhauksen vuoro, sanoo Anne Nieminen Oikeutta Eläimille -yhdistyksestä.

(MTV3)

Videolinkit aiheesta (ei herkille katsojille) : Ruotsin TV4:n juttu aiheesta ja Djurrättsalliansenin video

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.