Mainos

EKP pitää korot ennallaan

Euroopan keskuspankki pitää ohjauskorkonsa odotetusti kahdessa prosentissa.

Euroopan keskuspankki päätti torstaina pitää ohjauskoron ennallaan. EKP:n neuvosto päätti kokouksessaan pitää ohjauskoron kahdessa prosentissa, johon se asetettiin kesäkuun alussa. Ohjauskorko on nyt ennätyksellisen alhaalla.

EKP:n pääjohtaja Wim Duisenberg vahvisti Frankfurtissa pankin näkemyksen siitä, että talous kääntyy vähitellen nousuun vuoden lopulla. Duisenberg ennusti myös maltillista inflaatiokehitystä. Ohjauskoron säilyminen ennallaan oli ennakoitavissa, sillä Duisenberg sanoi viime viikolla, että pankki on jo tehnyt osansa Euroopan talouden kohentamiseksi. Duisenbergin mukaan hallitusten on nyt tehtävä tarvittavia rakenneuudistuksia talouden kohentamiseksi ja työttömyyden vähentämiseksi.

Analyytikot kuitenkin ennustavat, että EKP laskee ohjauskorkoaan jälleen syyskuussa. Uuden koronlaskun aiheuttaisivat analyytikoiden mukaan euroalueen heikko talouskehitys ja matala inflaatio. Analyytikot pelkäävät, että euron vahvistuminen suhteessa dollariin vesittää keskuspankin koronalennuksista saatavan hyödyn.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.