Mainos

Ekokuokka palkittiin Speden muisto-kilpailussa

Kuopion kaupunki ja Savon keksijät ry. kunnioittavat kaupungin tunnetuimman keksijänsä Pertti Pasasen elämäntyötä vuotuisella keksintökilpailulla. Kahtena vuonna järjestetyssä kilpailussa palkitaan käyttökelpoisimmat keksinnöt apurahalla ja kunniakirjalla. Tänään Kuopiossa palkittiin mm. ekokuokka ja jatkettava haulikon piippu.

Speden omat keksinnöt ovat jääneet myös monien mieleen. Hänen Leikkikalugangsterit-elokuvastaan on tuttu mm. munapyssy. Elokuvien ulkopuolelta muistetaan esimerkiksi linkomäki, joka ei tarvinnut mäkihypyn onnistumiseen lainkaan vauhdinottomäkeä.

Savon keksijät ry:n tiedotusvastaava Lauri Nederström sanoo, että kilpailu on yhdenlainen keksintö sekin.

-Pertti Pasasen muistoa halutaan tuoda näin dynaamisella tavalla julki jokavuotisessa kilpailussa ja jatkuvasti, sen sijaan että jossakin talon seinässä olisi esimerkiksi kuparilaatta muistona.

Pertti Pasasen keksintökilpailun pääpalkinto on 2500 euron suuruinen apuraha, jonka myöntää Kuopion kaupunki Kuopion päivänä, jota vietetään tänään. Lisäksi voittaja saa seinänsä koristukseksi kunniakirjan ja keksinnölleen kaivattua julkisuutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.