Mainos

EK: Taloustilanne heikkenee edelleen

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ennusteen mukaan taloustilanteen ei odoteta paranevan loppuvuonna. Lähikuukausien aikana suhdanteen odotetaan heikkenevän vielä nykyisestäkin.

EK:n heinäkuussa tekemän suhdannebarometrin mukaan teollisuuden näkymien odotetaan synkentyvän loppuvuodesta. Metsäteollisuudessa ja osassa rakennusyrityksiä näkymät ovat kirkkaammat kuin teknologiateollisuudessa ja useimmilla palvelualoilla.

- Tilanne on positiivinen siinä mielessä, että näkymät eivät ole enää niin huonot kuin aikaisemmin. Talous on vaikeassa tilanteessa ja näkymät kyllä negatiiviset, mutta eivät niin pahat kuin vuosineljännes sitten, kertoo EK:n johtaja Jussi Mustonen MTV:lle.

Työllisyyskehityksen odotetaan loppuvuonna heikkenevän. Mustonen kertoo, että työmarkkinaneuvotteluiden tilanne on erittäin vakava. Hänen mukaansa yritysten kannattavuus on huonolla tolalla, eikä tässä tilanteessa ole varaa palkankorotuksiin.

Hallituksen elvytyspolitiikasta Mustonen sanoo, että Suomi velkaantuu samalla kun valtio elvyttää suurella summalla:

- Jossain vaiheessa täytyy palata siihen arkeen, että millä nämä velat maksetaan takaisin ja silloin täytyy katsoa ensimmäiseksi menopuolta ja viime kädessä tulopuolta verotuksen kautta.

Katso Leea Ollikaisen juttu (Kymmenen uutiset 6.8.2009)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.