Mainos

"Eiran mafialle" huumesyytteet

Niin kutsutun Eiran mafian hasisoikeudenkäynti on alkanutHelsingin käräjäoikeudessa. 39 nuorta syytetään eriasteisista huumerikoksista.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään "Eiran mafiaksi" nimetyn laajan huumevyyhdin oikeuskäsittely. 39:lle nuorelle luettiin syytteet törkeistä huumausainerikoksista tai huumausainerikoksista.

Kyse on yhdestä suurimmista oikeudenkäynneistä viime vuosiin. Pelkästään syytettyjen henkilöllisyyden toteaminen kesti salissa tunnin verran. Oikeuden puheenjohtaja piti salissa kuria: lippalakit ja huput käskettiin päästä pois ja vastaajien piti puhuessa nousta seisomaan.

Kyse on pitkälti nuorten levitysorganisaatiosta. Syytetyt ovat pääosin 17-22 -vuotiaita ja noin puolet heistä asuu Etelä-Helsingissä, lähinnä Eiran, Ullanlinnan ja Punavuoren kaupunginosissa. Kaikki ovat miehiä.

Syyttäjä Tove Myhrbergin mukaan nuoret ovat levittäneen keväästä 2000 syksyyn 2001 noin 30 kiloa hasista, 700 ekstaasitablettia sekä vähäisiä määriä amfetamiinia, kokaiinia ja Subutex -tabletteja. Takavarikkoon huumeita on saatu vain muutamia hasisgrammoja.

46 syytettä

Salissa luettiin kuusi syytettä törkeistä huumerikoksista, 35 huumerikoksista ja viisi huumeiden käyttörikoksista.

- Törkeän huumausainerikoksen rajana on tässä pidetty yhtä hasiskiloa, syyttäjä sanoi.

Myhrbergin mukaan juttu nivoutuu Vantaalla muutama viikko sitten alkaneeseen oikeudenkäyntiin, jossa erästä miestä syytetään 95 hasiskilon levittämisestä. Syyttäjän mukaan huumeet ovat peräisin tältä mieheltä.

Muutama päätekijä

Päätekijöitä Eiran levitysorganisaatiossa on muutama. Huumekauppa on siitä levinnyt pyramidinomaisesti alaspäin. Jutun poliisitutkimukset ovat kesken. Poliisin mukaan juttuun on sekaantunut kaikkiaan noin parisataa henkilöä.

Noin kolmasosa huumeista on myyty pääkaupungin ulkopuolelle, Turkuun, Tampereelle ja Forssaan.

- Erikoista tässä jutussa on se, että huumeet on hankittu omalla rahoituksella. Vain suurimmat erät on ostettu velaksi.

Vastaajista viisi on vangittuna. Oikeuskäsittelylle on varattu kahdeksan päivää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.