Eikö työskentely innosta? Näin motivoit itseäsi!

Joskus pelkästään työpaikalle meneminen tuntuu vaivalloiselta, eikä työnteko kiinnosta senkään vertaa. Työn mielekkyys voi taas muistua, kun motivoit itseäsi oikealla tavalla.

Jos olet varma, että innottomuutesi ei johdu esimerkiksi masennuksesta tai muusta sairaudesta, voit saada intoa työskentelyyn näillä keinoilla:

Palkitse itsesi

Nauti lempikahvisi työmatkalla tai sovi lounastavasi mukavan työkaverin kanssa. Keksi vielä illaksi jotain hauskaa puuhaa, jota voit innolla odottaa koko päivän. Se on sekä palkinto hyvin suoritetusta työpäivästä että muistutus siitä, että loppujen lopuksi on helpompaa käydä töissä kuin kestää syyllisyys valheellisin keinoin hankitusta sairauslomasta.

Toista hokemaa

Keksi sellainen hokema, joka antaa sinulle energiaa, ja jolla on myönteinen kaiku. Kokeile vaikka klassikkoja: "Vielä jaksaa!" tai "Hyvin menee!".

Askel kerrallaan

Etene koko päivän ajan pienin askelin. Nouse sängystä, käy suihkussa, pukeudu, syö aamiaista, lähde töihin, ja niin edelleen. Usein jo se, että saa itsensä liikkeelle, antaa päivään tarvittavaa virtaa.

Helpota hankalaa päivää

Jos sataa, anna itsellesi lupa ottaa taksi bussin sijaan. Pyykkiä ei ole pakko pestä juuri tänään. Pue mukavimmat vaatteesi. Jos oma jaksamisesi ei meinaa riittää, pyydä apua perheeltäsi tai ystäviltäsi. Jokaisella on joskus huono päivä.

Automatisoi

Kaikkina päivinä ei vain voi jaksaa painaa täysillä. Tällöin on hyväksyttyä lipsua niin sanottuun automatisointiin. Automatisointi tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että olisit tuottelias ja kekseliäs, teet vain sen, mikä sujuu ilman ponnistuksia, ikään kuin automaattisesti. Jätä vaativat projektit toiseen päivään.

Tekeydy näkymättömäksi

Jos sinulla ei ole kaikkein paras ja tuotteliain päivä, voi olla viisasta siirtää pomon kehityskeskustelua toiseen kertaan. Käytä kaikki keinot, jotka sinulla on, jotta saisit olla edes yhden päivän ajan mahdollisimman paljon omissa oloissasi. Jos voit, tee etätöitä kotoa tai vedä vähintään työhuoneesi ovi kiinni. Avokonttorissa voit laittaa napit korville ja eristäytyä musiikin avulla.

Koita tätä kuitenkin vain silloin, kun olotilasi sitä todella vaatii. Normaalisti työkaverit voivat olla todellinen voimavara, joka parantaa tylsääkin työpäivää.

Auta muita

Olosi voi helpottua, kun astut ulos pääsi sisältä ja kiinnitätkin huomion muihin. Käänny apua tarvitsevan työkaverin puoleen ja avaa ovi muille, kun menette lounaalle. Joskus stressi helpottaa pelkästään sillä, että harhautat itseäsi muulla toiminnalla.

Ole kiitollinen

Sinulla kuitenkin on työtä. Et ole sairas. Ulkona paistaa aurinko. Sen sijaan, että tuijottaisit työsi huonoja puolia, yritä nähdä sen hyvät puolet ja suhtautua asioihin muutenkin myönteisesti.

Tauota

Pysähdy hetkeksi hengittämään rauhallisesti. Pidä kahvipaussi, kun työt ovat sopivassa vaiheessa. Lähde lounaalla pienelle kävelylle. Huomaat, että taukojen pitäminen selventää päätäsi.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat