Mainos

Ei uusia teitä Viroon

Viro sai viime vuonna ulkomailta noin miljardi kruunua tukea investointeihinsa. Suurin tuen antaja oli Euroopan unioni. Sen varoilla rakennettiin esimerkiksi Pärnu-Ikla -maantie.

Tänä vuonna EU:n avusta noin 30 prosenttia kohdistuu meneillään olevien kohteiden toteuttamiseen ja peräti 70 prosenttia infrastruktuurin suunnitteluun. Pääpainon tulisi kuitenkin olla esimerkiksi nykyisen tieverkon kunnostamisessa eikä uusien valtateiden rakentamisessa, edellyttää Euroopan investointipankin varapääjohtaja Wolfgang Roth.

Roth suhtautuu melko nuivasti esimerkiksi Via Baltica-hankkeeseen. Hänen mukaansa Viron on keskityttävä ohitus- ja kehäteiden rakentamiseen. Ne auttavat hänen mukaansa parhaiten raskaan liikenteen sujuvuutta Viron suurimmissa kaupungeissa. Hän torjuu myös ajatukset maksullisista teistä.

Virossa tällä hetkellä suunnitteilla olevista hankkeista keskeinen on Tallinna-Tartto -maantien uusiminen. Uuden tien linjaus selviää lokakuun loppuun mennessä, ja työt on mahdollista aloittaa vuonna 2000.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.