Mainos

Ei töitä ilman kauneusleikkausta?

Plastiikkakirurgia on kiinalaistyttöjen mieleen. Kaunis saa helpommin töitä ja ystäviä.

Kiinassa tehdään Yhdysvaltojen jälkeen toiseksi eniten kauneusleikkauksia maailmassa, uutisoi Helsingin Sanomat. Syy löytyy kiristyneistä työmarkkinoista. Ulkonäöstä on tullut työmarkkinoilla jopa kielitaitoa ja tietoteknisiä taitoja halutumpi ominaisuus. Monet koulunsa päättäneet tytöt suuntaavatkin ennen työnhakua plastiikkakirurgin vastaanotolle. Pekingiläisselvityksen mukaan klinikoiden asiakkaista 80 prosenttia on opiskelijoita. Klinikat houkuttelevat opiskelijoita asiakkaikseen alennuksilla.

Pekingiläisen Evercare-sairaalan johtaja Yu Chunling kertoo, että merkittävä syy kauneusleikkauksien yleistymiselle on televisio. Kiinalaiset ovat oppineet eteläkorealaisilta tv-kanavilta, että vastavalmistuneen ensimmäinen lahja vanhemmilta on kauneusleikkaus.

Sairaalassa työskentelevä 29-vuotias Gou Yuanyua on leikkauttanut silmäluomensa, ehostanut ihoaan laserhoidolla ja ottanut Botox-ruiskeita.

– Kiinassa on nykyään aiempaa tärkeämpää näyttää hyvältä, erityisesti kun hakee töitä tai aikoo mennä naimisiin. Kauniit saavat myös enemmän kavereita, hän kertoo.

Yuanyua sanoo, että suuret silmät ovat kauniimmat, koska niillä voi ilmaista tunteitaan paremmin. Evercare-sairaalan johtajan Chunlingin mukaan kauneusleikkauksella voi parantaa paitsi ulkonäköä, myös itsetuntoa.

– Plastiikkakirurgia on oikeastaan psykologiaa, hän sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Helsingin Sanomat

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.