Ei enää pelkkä hipsteri-trendi: Viiksistä ja parroista tuli jatkuva osa miesten muotia

Syksyn trendihiukset 8:42
Huomenta Suomessa puhuttiin myös syksyn hiustrendeistä.

Hyvää movemberin alkua! Nyt on taas aika päästää parrat ja etenkin viikset kasvamaan.

Muun muassa partatrendeistä oli äskettäin Huomenta Suomessa keskustelemassa kaksi hiustenleikkuualan ammattilaista, kampaajat Nina Björkman ja Mikko Vainio.

Miesten hiustenleikkuutoiveet ja mallit ovat heidän mukaansa laajentuneet aiemmista – esimerkiksi juuri parrat ovat olleet kestotrendi sen jälkeen, kun hipsterit toivat ne muutama vuosi sitten katukuviin. 

– Viikset ja parrat ovat jatkuva osa miesten muotia. Niihin on tullut paljon kaikenlaisia apuvälineitä ja hoitotuotteita. Niistä tulee kundeille enemmän pelivaraa. Isoin buumi on rauhoittunut, mutta eivät karvat ole minnekään hävinneet, Vainio avaa. 

Partamiehet käyvätkin Vainion mukaan nykyään usein huoltamassa partojaan ja viiksiään. Parrat ja viikset ovat kuin lisäasuste, mutta ne edellyttävät jatkuvaa huoltoa. 

Trendinä on nyt olla oma itsensä

Trendit ovat nopeasti vaihtuvia – mikä on muotia hiustenleikkuun keskellä juuri nyt? 

– Hiustrendejä tulee ja menee koko ajan. Mutta nyt on enemmänkin se, että sulla on se oma tyyli. Persoonallisuus on eniten trendinä, Björkman kokoaa. 

Mikko Vainio on samoilla linjoilla.

– Hiustrendit menevät vähän pehmeämmin, eikä ole niin selkeitä kausia kuten vaatteissa, Vainio lisää. 

Miten ekologisuus näkyy kampaamoissa? Miten muovin käyttöä mietitään kampaamoissa ja miten värien kemiaa on siivottu viime aikoina? Mitä voi tehdä harmaille hiuksilleen ilman värjäystä? Katso se yllä olevasta klipistä. 

Lue myös:

    Uusimmat