5 sääntöä Movember-viiksien kasvattamiseen

Movember on kansainvälinen kampanja, jonka näkyvänä osana miehet kasvattavat itselleen viikset marraskuun ajaksi. Tempauksen tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten eturauhassyövästä sekä mielenterveysongelmista.

Viiksien kasvattamisen voi nähdä voimakkaana kannanottona, mutta myös hauskana tapana testata omaa karvankasvuaan. Men’s Health -lehti muistuttaa, mitä viiksien kasvattaminen Movember-hengessä vaatii.

Sääntö 1: Aloita puhtaalta pöydältä

Tai siis oikeastaan naamalta. Movemberin tarkoituksena on kasvattaa ainoastaan viikset – ei siis esimerkiksi viiksiä ja partaa. Ajele siis koko naamasi marraskuun aluksi.

Sääntö 2: Valitse parranajovälineesi oikein

Jotta viiksesi kasvaisivat moitteettoman siististi, tarvitset oikean välineet. Tärkeää on omistaa tarkkaan leikkuuseen sopiva partahöylä sekä after shave -balsami, joka kosteuttaa ihoa ja vähentää punoitusta.

Jos posket kutisevat tästä huolimatta, kokeile hieroa kasvoihisi muutama tippa parta- tai hierontaöljyä. Se pehmentää ja hoitaa karvatuppia.

Mikäli taas viilsit kasvoihin haavan, kokeile näitä kikkoja verenvuodon tyrehdyttämiseen.

VIDEO: Parrakas nainen kertoo, ettei runsas karvoitus vähennä hänen naisellisuttaan.


Sääntö 3: Kasvata, kasvata, kasvata!

Tärkeintä on jatkaa viiksien kasvattamista, vaikka huulen yläpuolelle ilmestyneet haituvat eivät siihen rohkaisisikaan. Älä siis leikkaa kannanoton alkuasi ennen kuin joulukuu koittaa.

Jos lähipiirisi ihmettelee muodonmuutostasi, on otollinen hetki valaista heitä miesten ongelmista – kuten eturauhassyövästä, masennuksesta tai itsemurha-alttiudesta.

Sääntö 4: Älä kuitenkaan kasvata partaa

Movemberin ideana on kasvattaa viikset – ei partaa. Jotta viikset, ja niiden levittämä tärkeä sanoma, pääsevät loistamaan, on muu naamakarvoitus syytä pitää kurissa.

Sääntö 5: Päätä jatkosta itse

Ehkä Movemberin ansiosta opitkin, että viikset pukevat sinua erityisen hyvin? Marraskuun vaihtuessa joulukuuksi voit hyvillä mielin leikata viiksesi – tai jättää ne nenän alle roikkumaan. Viikset saattavat herättää keskustelua myös myöhemmin, jolloin voit ottaa taas puheenaiheeksi miesten terveysongelmat.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat