"Ehkä seuraavassa elämässä" – Mikko Ilosen suurin unelma jäi saavuttamatta

7:07
Videolla Mikko Ilonen kertoo lopettamisestaan.

– En saavuttanut missään nimessä unelmiani. Mutta saavutin varmaan tavoitteeni. Vähän mystinen vastaus, mutta unelmat jäivät saavuttamatta.

– Pienenä poikana ilmoitin jykevästi, että voitan joskus Open Championshipin. Se jäi vielä saavuttamatta, mutta ehkä seuraavassa elämässä. Amateur Championshipin olen voittanut kuitenkin, Ilonen sanoo.

Tuosta Amateur Championshipin voitosta vuonna 2000 Ilosen ura kohti ammattilaisuutta lähti urkenemaan. Hän siirtyi ammattilaiseksi heti seuraavana vuonna ja voitti lopulta muun muassa viisi Euroopan kiertueen osakilpailua.

Nyt on kuitenkin uusien haasteiden aika. Ilonen toteaa, että mahdollisuuksia lajin parissa tulee varmasti tulevaisuudessa eteen, ja hän haluaa jakaa kokemustaan eteenpäin tuleville polville.

– Oma ajatus on ehdottomasti nuorten jeesaamisessa, on se sitten heidän peliinsä tai elämään muutenkin liittyen. Sinne on virityksiä olemassa jo, Ilonen valottaa. 

Tähän liittyen: mielenkiintoinen kysymys on, mitä Ilonen antaisi nykyisellä kokemuksellaan neuvoksi nuorelle itselleen, joka suuntasi  ammattilaiseksi 2000-luvun alussa.

– Älä pelkää mitään, äläkä näe mitään rajoituksia edessäsi, koska niitä ei ole olemassa. Mitään niin korkeita aitoja ei ole, etteikö niistä pääsisi yli. Minä olen iloinen siitä, että sillä kaverilla oli silloin sama uteliaisuus, mitä minä ehkä antaisin nyt neuvoksi sille. Pitää olla avoimin mielin liikenteessä ja selvä punainen lanka olemassa. Silloin jos se lanka hukkuu, etsi se, ennen kuin jatkat eteenpäin, Ilonen summaa.

Millainen hinta maailman kiertämisellä ja hotelleissa asumisessa on muun elämän kannalta ollut? Kuuntele koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja