Mikko Ilonen avautuu uransa synkästä ajasta: "Silloin minä olin aika hukassa itseni kanssa"

14:08
Videolla Mikko Ilonen kertaa kattavasti lopetuspäätöstään.

Lopettamispäätöksestään MTV Urheilulle ilmoittanut Suomen menestynein golfari Mikko Ilonen palasi uransa synkimpään ajanjaksoon 2000-luvun puolivälissä.

– Raskain aika varmaan on ollut 2005. Se oli sellaista rämpimistä. Silloin minä olin aika hukassa itseni kanssa ja oman golfini kanssa – mutta ennen kaikkea olin kentän ulkopuolella aika pihalla, Ilonen kertoo. 

– Hyvin nopeasti kuitenkin hokasin, mistä kiikastaa, ja sain lyhyessä ajassa kelattua itseni sinne, missä halusin olla. Siitä vuoden 2006 alusta lähtivät parhaimmat ajat pikkuhiljaa kasaantumaan, ja niitä tuli aina 2014–15:een asti. Siinä oli paras ajanjakso.

Mutta mistä vaikeudet kumpusivat?

– Kaikki asiat eivät olleet ihan reilassa. Kentän ulkopuolella oli sellaisia asioita, joihin en ollut niin tyytyväinen. Kun sain kaikki muut asiat järjestykseen, peli hoiti itse itsensä.

– Moni ajattelee niin, että peli jos kulkee, kaikki muutkin asiat kulkevat. Minulla se on ollut juuri toisinpäin. Kaikki muut asiat pitää olla kunnossa, että pystyy pelaamaan. Se peli vie kyllä sitten mennessään ja tuloskin on sen mukainen.

Vaikka Ilonen saavutti vuodesta 2007 eteenpäin kaikkiaan viisi Euroopan kiertueen osakilpailuvoittoa, koko uran kirkkain yksittäinen hetki nousee suomalaisen muistoissa mieleen vuosituhannen vaihteesta.

– Varmaan ratkaisevin hetki, joka on vaikuttanut tulevaisuuteen ja minun uraani kaikkein eniten, on se, että voitin vuonna 2000 amatöörinä Amateur Championshipin. Se antoi minulle uran alkuun sellaisen lähdön, mistä ei olisi voinut ennen sitä unelmoidakaan. Se oli se hetki, kun tiesin, että minulla on mahdollisuus päästä eteenpäin golfissa, ja se antaa minulle mahdollisuuden osallistua sellaisiin kilpailuihin, mitä ei olisi ilman sitä voittoa tullut, Ilonen summaa.

Mitä Ilonen aikoo seuraavaksi tehdä? Entä mitä ohjeita hän antaisi nykyisellä kokemuksellaan sille nuorelle suomalaiselle, joka lähti ammattilaiseksi 2000-luvun alussa? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja