Paljastus: Minea Blomqvist-Kakko palaa ammattilaiskentille – "Haluan pelata voitoista"

Suomen menestynein naisgolffari Minea Blomqvist-Kakko paljasti maanantaina palaavansa ammattilaiskentille. Suomalainen palaa kilpailemaan naisten Euroopan-kiertueen kilpailussa 19.–22. syyskuuta Ranskassa.

–  Päätin pari viikkoa sitten, että jatkan uraa ihan täysillä. Kun tämä tapahtuma on hoidettu, niin alan panostamaan omaan uraani, Blomqvist-Kakko sanoi maanantaina Siuntiossa hänen ja jo uransa päättäneen Mikko Ilosen perustaman golftapahtuman yhteydessä.


Kahden lapsen äidiltä ja ammattilaisgolffari Roope Kakon vaimolta päätös omaan uraan panostamisesta vaati hyväksynnän koko lähipiiriltä.

–  Sain äidin ja isän kanssa keskusteltuani luvan panostaa uraani, kun appivanhemmatkin antoivat siunauksen, että he auttavat lasten kanssa, Blomqvist-Kakko kertoi.

Blomqvist-Kakko pääsee aloittamaan uransa uudestaan suoraan naisten Euroopan-kiertueelta. Edellisen kerran hän on pelannut Euroopan-kiertueen kilpailussa ennen äitiyslomaansa joulukuussa 2017. Tänä vuonna hän pelaa vielä kolme kilpailua, mutta tähtäin on ensi vuodessa.

–  Nämä ovat lämmittelykisoja, jotta näkee missä 1,5 vuoden tauon jälkeen mennään. Sata lasissa lähdetään tekemään omaa uraa, ja haluan pelata voitoista ensi keväänä, Blomqvist-Kakko sanoi päättäväisesti.

Golf kuuluu Tokion olympialaisten lajeihin, mutta ensi vuosi ei ole uralleen uutta alkua virittelevän 34-vuotiaan Blomqvist-Kakon päätähtäin.

–  Kyllä pitää aika iso kaasujalka laittaa keväällä, jotta siihen pääsee. Se voi olla todellinen bonus, koska tavoitteet ovat muualla.

–  Olen sanonut, että olen vielä nuori tyttö golffarina. Annan itselleni nyt pari vuotta aikaa. Haluaisin ehkä 37-vuotiaana olla parhaimmillani, Blomqvist-Kakko suunnitteli.

Lue myös:

    Uusimmat