Mikko Ilonen paljastaa: Tässä hetkessä tiesin lopettavani urani – "Odotin sitä reissua"

14:08
Videolla Mikko Ilonen kertaa kattavasti lopetuspäätöstään.

Lopettamispäätöstään pitkään sulatellut Suomen menestynein golfari Mikko Ilonen, 39, päätyi ratkaisuunsa viime viikolla Amerikassa.

– Olin just menneellä viikolla Amerikassa yhden viikon ja tiesin ensimmäisenä päivänä kentällä, kun oli lämmittelyt tehty ja mentiin pelaamaan managereideni kanssa – noin puolessavälissä rundia – että se on tässä, Ilonen avaa MTV Urheilulle. 

– Odotin ja tiesin etukäteen ennen sitä reissua, että näin tulee käymään. Tiedän siinä vaiheessa ensimmäisenä päivänä, kun me olimme kentällä, onko se peli vielä olemassa minua varten vai ei. Se oli hyvin positiivinen päätös, että omat pelit saavat nyt jäädä.

Ilosen mukaan päätös oli lopulta helppo.

– Otin kyllä myös oman aikani siinä. En tehnyt todellakaan hätiköityä päätöstä. Kyllä minä kaikki kulmat kävin läpi ja omassa päässäni sitä pyörittelin. Tein itsenäisen päätöksen enkä kovin paljon siitä huudellut kylillä. En antanut muiden vaikuttaa omaan päätökseen.

– Kotona tiedettiin eniten asiasta, mutta vaimo oli kyllä sitä mieltä aina, että sä teet just niin kuin susta itsestäsi tuntuu, mitä sä haluat tehdä. Hän on antanut täyden tuen tähän päätöksentekoon, Ilonen niputtaa.

Ilonen on ainoana suomalaisena voittanut Brittien amatöörimestaruuden, The Amateur Championshipin, vuonna 2000. Hän voitti ammattilaisena viidesti Euroopan kiertueen osakilpailua.

Pystyikö Ilonen olemaan ajattelematta, että tuottaisi jollekin lopettamispäätöksellään pettymyksen? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja