Mainos

Efore supistaa rajusti Saarijärvellä

Elektroniikkakonserni Efore suunnittelee siirtävänsä tuotantoaan Kiinaan ja Viroon. Noin joka kolmatta yhtiön työntekijää uhkaa töiden loppuminen.

Elektroniikkakonserni Efore käynnistää yt-neuvottelyt henkilöstön vähentämiseksi Suomessa. Eforen mukaan arvioitu henkilöstön vähentämistarve on 100-130 henkilöä Saarijärvellä.

Eforen henkilöstön määrä Suomessa on tällä hetkellä kaikkiaan 316 henkilöä. Käytännössä noin joka kolmatta yhtiön työntekijää uhkaa töiden loppuminen.

Tuotantoa Kiinaan ja Viroon

Efore on päättänyt selvittää mahdollisuuksia tuotannon kustannustehokkuuden lisäämiseen siirtämällä tuotannon painopistettä yhä enemmän niin sanottuihin halvemman kustannustason maihin.

Suomen osalta tavoitteena on selvittää mahdollisuuksia siirtää pääosa Saarijärven tehtaan tuotannosta Eforen omille tehtaille Kiinaan ja Viroon sekä mahdollisesti osittain myös yhdelle tai useammalle alihankkijalle.

Efore on alkuvuonna varoittanut taloudellisen tilanteensa heikkenemisestä kaksi kertaa. Maaliskuun 16. päivänä yhtiö antoi viimeksi tulosvaroituksen, mikä romahdutti osakekurssin. Tuolloin yhtiö myös kertoi ryhtyvänsä toimiin, joilla parannetaan kustannustehokkuutta ja pienennetään kustannuksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.