Eeli Tolvanen naurahti maailmanmestaruuden jälkeen – "Tuli voitettua se maalipörssin toinen pää"

Nuorten MM-kisoissa Suomen mestaruusjoukkueessa oli yksi sangen erikoinen yksityiskohta. Tähtihyökkääjä Eeli Tolvanen ei iskenyt lopulta maalin maalia.

Viime kaudella hurjan määrän osumia muun muassa Helsingin Jokereissa ja eri maajoukkueissa iskenyt Tolvanen naurahti asialle turnauksen jälkeen.

– Tuli voitettua se maalipörssin toinen pää. Ei yhtään tehtyä – saavutus sekin, Tolvanen sanoi letkeästi MTV Urheilulle.

– Ei tuo todellakaan haittaa. Tämä on joukkuelaji ja joukkueena teimme huikeaa duunia. Muut äijät hyppäsivät esiin ja tekivät maalit, turnauksessa tehot 0+4 kasaan kerännyt Tolvanen kiitteli.

Tolvanen antoi joka tapauksessa kovan panoksen Suomen joukkueelle. Kun maalihanat olivat tukossa, pisti 19-vuotias hyökkääjä kroppaa likoon muun muassa fyysisellä puolella.

– Kai se on pakko, kun ei saa sitä kiekkoa pussiin! Tolvanen väritteli.

– Toivotaan, että se ketsuppipullo vielä tästä aukeaa.

MM-finaalin jälkeen Tolvanen ja Suomen joukkue saattoivat iloita, sillä Yhdysvallat kaatui trillerissä 3-2.

– Pistettiin peli vielä tiukaksi lopussa, mutta sitten tulivat yksilöt esille ja ratkoivat pelit, Tolvanen puhui monikkomuodossa, viitaten kuitenkin huippulupaus Kaapo Kakon loppuhetken 3-2-maaliin.

Turnauksen sisällä Suomi kulki melkoisen matkan. Alkulohkossa Nuorilla Leijonilla riitti vielä haasteita monella saralla. Peli tökki, eivätkä isot maat kaatuneet.

– En usko, että kovin moni luotti ensimmäisten pelien jälkeen siihen, että tullaan vielä tänne. Kasvoimme joukkueena ja näytimme kaikille, Tolvanen kävi läpi ja nosti esille paljon kertovan esimerkin.

– Siellä kapteeni pelasi rikkinäisellä jalalla ja näytti huikeaa heittäytymistä, Tolvanen viittasi Aarne Talvitiehen, joka koki kovia USA-finaaliottelun avauserän lopulla.

Tolvasen yhteenveto oli tiukka.

– Huikea ryhmä.

Lue myös:

    Uusimmat