Mainos

Eduskunnan puhelukuluja selvitellään

Eduskunnan hallinto joutuu selvittämään kansanedustajien ja virkamiesten matkapuhelimen käyttöä, koska kansanedustajien matkapuhelimet ovat nyt luontaisetu.

Eduskunnan tilitoimisto joutuu käymään läpi yli 2500 sivun edestä kansanedustajien ja eduskunnan virkamiesten kännykkälaskujen erittelyjä tammikuun ajalta.

Kansanedustajien kännykkäetu muuttui tämän vuoden alusta. Aiemmin kansanedustajat maksoivat itse puhelunsa, mutta nyt kännykkä on luontaisetu, jonka käytölle verottaja asettaa tarkat ehdot.

Hallinnon tulkinnan mukaan soittaa saa vapaasti, mutta esimerkiksi palvelunumeroihin soittelut laskutetaan jälkikäteen palkasta.

Muutama kansanedustaja on jo pyytänyt laskuttamaan palkastaan soitot Aasian katastrofirahastoihin. Tilitoimiston syynissä on kuitenkin myös soittoja mm. Suurin suomalainen äänestykseen ja parkki- ja bussimaksujen hoitamista kännykällä.

Tammikuun suurin lasku on 600 euroa - yli 300 euron edestä puheluja on kertynyt 24 työsuhdekännykkäläiselle. Nämä valtakunnanasioiden hoitajat ovat pitäneet maata pystyssä ulkomailta käsin, mikä selittää osan laskun suuruudesta.

Muunmuassa eduskuntaryhmien pääsihteereiden ja kansliatoimikunnan kautta kansanedustajille on eilen ja tänään teroitettu, mihin käyttöön työsuhdekännykät on tarkoitettu.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.