Mainos

Eduskunnan lisärakennus vihittiin käyttöönsä

Eduskuntatalöoon tunnelilla liitetty lisärakennus tuli maksamaan kalusteineen ja arvonlisäveroineen 57,5 miljoonaa euroa.

Eduskunnan lisärakennus vihittiin käyttöönsä juhlallisesti tänään. Aikanaan kärkeviä kiistojakin herättänyt kansanedustajien toimitilojen laajennus vaati vihkiäispuheen pitäneen puhemies Paavo Lipposen (sd.) mukaan toteuttajilta siviilirohkeutta. Sitä ei hänen mukaansa ole eduskunnassa koskaan liikaa.

Tunnelilla eduskuntataloon liitetty lisärakennus tuli maksamaan kalusteineen ja arvonlisäveroineen 57,5 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on 200 työhuonetta kansanedustajien ja heidän avustajiensa käytössä.

Uusissa tiloissa kokoontuvat suuri valiokunta ja ulkoasiainvaliokunta. Katutasoon on sijoitettu kansalaisinfo, jossa sijaitsevat eduskuntatiedotuksen ja Eurooppa-tiedotuksen toimipisteet.

Lisärakennuksen siunasi käyttöönsä Helsingin piispa Eero Huovinen.Vihkiäisten yhteydessä julistettiin rakennukseen tulevien taideteosten toteuttamiseksi järjestetyn kilpailun ensimmäinen vaihe. Jatkoon pääsi 12 ehdotusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.