Mainos

Eduskunnan lisärakennuksen kustannusarvio ylittyy

Eduskunnan lisärakennus valmistunee aikataulussa, mutta hivenen kustannusarviota kalliimpana. Ennakoimattomia kuluja on syntynyt muun muassa kunnallistekniikan viivästymisestä.

Kivenheiton päähän eduskuntatalosta valmistuvassa lisärakennuksessa tehdään jo monin paikoin viimeistelytöitä. Työntekijöitä on parisataa ja osa töistä tehdään kahdessa vuorossa.

- Kiirettä pitää, mutta edelleen ollaan siinä ajatuksessa, että hanke on valmis, toimistopäällikkö Pauli Lahti eduskunnan kiinteistötoimistosta kertoo.

Noin vuosi sitten alkanut rakennusurakka on edennyt pääosin suunnitelmien mukaan.

Suurimmat ongelmat aiheutuivat kunnallistekniikan viivästymisestä, mikä siirsi myös julkisivutöiden aloittamista.

- Se myös rajoitti näitä sisäväliseinien tekemistä, että niitä ei voitu viedä ulkoseinälle asti, kun ne olisivat kostuneet sateesta ja niitä ei voitu toteuttaa, Lahti kertoo.

Lahti arvioi viivästyksistä aiheutuneen tähän mennessä reilun puolen miljoonan euron ylityksen kustannusarvioon.

Ilman suuria muutostöitä lisärakennus tulee maksamaan noin 51 miljoonaa euroa.

- Meillä on varattu tietty määrä näihin muutos- ja lisätöihin, jotka on budjettiin kirjattu. Mutta tämmöistä suurta erityistä muutosta varten ei ole varauduttu. Jos tulee tilamuutoksia ja vastaavia, niin nehän sitten aiheuttaa oman työnsä ja omat kustannuksensa, Lahti kertoo.

Eduskunnan lisärakennukseen tulee kolmisensataa työhuonetta kansanedustajille, heidän avustajilleen sekä oikeusasiamiehen toimistolle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.