Mainos

Duuma vatvoo talousuudistuksia

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma aloitti tänään erityisistunnon, jossa edustajien on määrä päättää, hyväksyvätkö he maan hallituksen esittämän talouden vakauttamisohjelman. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF esitti ohjelman sisältämät uudistustoimet ehdoksi sille, että rahasto maksaa Venäjälle myöntämänsä 22,6 miljardin dollarin lainan.

Venäjän pääministeri Sergei Kirijenko sanoi tänään, että hallitus on valmis ajamaan kriisintorjuntaohjelmansa läpi vaikka presidentin asetuksin, jos parlamentin alahuone duuma ei hyväksy sitä. IMF ilmoitti maanantaina lainan järjestyvän, jos Venäjän hallitus toteuttaa syviä leikkauksia merkitsevän ohjelmansa.

Ehdotettu 27 kohdan ohjelma, jonka on tarkoitus luotsata Venäjä ulos vuoden 1990 jälkeen pahimmasta talouskriisistään, leikkaa reippaasti valtion menoja, tehostaa veronkantoa ja muuttaa koko verojärjestelmää. Valtion menoja on tarkoitus supistaa noin 42 miljardia ruplaa. Verotuksessa painopiste siirtyy teollisuudesta kulutukseen ja henkilöverotukseen.

Etenkin verotuksen kiristäminen on kohdannut vastustusta kommunistien ja kansallismielisten hallitsemassa duumassa. Vakauttamisohjelman toteuttaminen vaatii joitakin lainmuutoksia, joista duuman on myös määrä keskustella tänään ja huomenna. Presidentti Jeltsin ja maan hallitus haluavat, että suurin osa uusista laeista pannaan toimeen elokuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.