Dramaattinen nauha panttivankien vapautuksesta julki - katso video

Kolumbian armeija on antanut tänään julkisuuteen videokuvaa, joka on armeijan mukaan kuvattu panttivankien pelastusoperaatiosta keskiviikkona.

Tuolloin armeijan kerrottiin pelastaneen ovelan juonen avulla kolumbialais-ranskalaisen poliitikon Ingrid Betancourtin sekä 14 muuta panttivankia Farc-sissien kynsistä.

Videolla näytetään muun muassa panttivankien riemu ja helpotus helikopterimatkalla, jonka aikana he ymmärtävät tulleensa vapautetuiksi sissien kynsistä.

Julkisuuteen kerrotun tarinan mukaan Kolumbian armeija harhautti Farc-sissejä soluttautumalla sissijärjestöön. Soluttautujat ilmoittivat panttivankeja pitäville sisseille, että panttivangit oli käsketty siirtää helikopterilla farcin uuden johtajan luo. Helikopterimatkalla sotilaat hyökkäsivät sissien kimppuun ja riisuivat nämä aseista.

Panttivankien vapauttamisoperaatioista Farc-sissien kynsistä liikkuu hyvin poikkeavia versioita. Muun muassa Sveitsin radio ja ranskalainen verkkolehti Mediapart ovat kertoneet, että Betancourtista ja 14 muusta panttivangista olisi maksettu Farcille 20 miljoonan dollarin lunnaat. Lisäksi sisseille olisi luvattu turvapaikka Ranskasta.

Sekä Ranskan ulkoministeriö että Kolumbian varapresidentti ovat kiistäneet asian.

(MTV3-AP)

Lue myös:

    Uusimmat