Down By the Laituri -tapahtuma käynnistyi rokkaavasti Turussa – Popedan Costello Hautamäki: "Täällä tuntuu historian havina"

8:41
Pate Mustajärvi astuu teatterilavalle

Down By the Laituri -kaupunkifestivaali starttasi eilen Turussa suomirock-vetoisesti, kun Eppu Normaali ja Popeda avasivat tapahtuman Tuomiokirkkopuistossa.

Popedan kitaristi Costello Hautamäki kertoo Popedan viettävän kiireistä keikkakesää. Hän kertoo nauttivansa Turussa esiintymisestä täysillä, sillä tapahtuman puitteet ja aurinkoiset festarikelit loivat otolliset olosuhteet onnistuneelle festarikeikalle.

– Tämä on ehdottoman hieno paikka. Täällä tuntuu historian havina. Mikäs tässä on vedellessä suvi-illassa, Hautamäki hehkuttaa.

Vaikka aurinko porotti suoraan lavalle koko Popedan keikan ajan, se ei Hautamäen mukaan menoa haitannut.

– Olen vanha Aasian kävijä, joten helle ei haittaa, ei sitten yhtään, hän nauraa.

Popeda kiertää tuttuun tapaan loppuunmyydyillä festareilla läpi kesän. Vaikka festarikeikkailu on tullut bändille hyvin tutuksi, väsymisen merkkejä ei Hautamäen mukaan ole ilmassa.

– Kesällä on kiva soittaa. On myös hienoa, että jengi tulee katsomaan elävää musiikkia.

”DJ-popit tuntuvat puuttuvan”

DBTL:n avajaisiin saapuneet turkulaiset Mari ja Joni Holmroos tulivat seuraamaan Popedan keikkaa hyvissä ajoin etukäteen. He ovat iloisia siitä, että myös rockmusiikin ystäville löytyy festivaaleilla tarjontaa.

– Nämä ovat kuitenkin sellaiset varttuneemmankin väen suosimat festarit. DJ-popit tuntuvat puuttuvan, Joni Holmroos pohtii.

Popedan lisäksi pariskunta odottaa innolla myös Suurlähettiläiden keikkaa.

– Rasmus on myös mielenkiintoista nähdä, Mari Holmroos lisää.

Pariskunta on käynyt DBTL-festivaaleilla 1990-luvulta saakka. Tapahtuman uusi sijainti Tuomiokirkon kupeessa miellyttää heitä kovasti.

– Tuntuu, että festarit ovat palanneet juurilleen, Joni Holmroos pohtii.

Genre ei ratkaise

Tapahtuman viestintävastaava Lauri Ruotsalon mukaan tapahtuma pyrkii tarjoamaan laadukkaita palveluita ja miellyttävän asiakaskokemuksen jokaiselle festivaalivieraalle iästä riippumatta.

Hänen mukaansa tarkoituksena on tarjota yleisölle laajalti nimekkäitä esiintyjiä.  

– Olemme pyrkineet löytämään kokonaisvaltaisesti mielenkiintoisia esiintyjiä, kotimaan ehdottomalta huipulta, höystettynä ulkomaalaisella huipputähdellä. Emme ole keskittyneet yhteen musiikkigenreen, hän linjaa.  

Ulkomaanvahvistuksena tapahtumassa nähtiin sen avauspäivänä torstaina Bonnie Tyler. Kaupunkifestivaaleilla esiintyvät myös muun muassa Ellips, Lauri Tähkä ja The Rasmus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja