Mainos

Donald Trumpin mollaamat toimittajat syyttävät presidenttiä uhkailusta ja kiristämisestä

Kaksi tunnettua yhdysvaltalaistoimittajaa syytää Valkoista taloa ja Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia uhkailusta ja kiristämisestä.

MSNBC-uutiskanavan toimittajat Joe Scarborough ja Mika Brzezinski kertovat asiasta uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Scarboroughin mukaan heihin otettiin Valkoisesta talosta yhteyttä moneen kertaan. Yhteydenotoissa sanottiin, että tabloid-lehti Nation Enquirer julkaisee Scarboroughista ja hänen kihlatustaan Brzezinskista hyvin negatiivisen jutun, elleivät Scarborough ja Brzezinski pyydä Donald Trumpilta anteeksi uutisointiaan.

Scarborough ei kerro yhteydenottajien nimiä, mutta hänen mukaansa soittajat ovat hallinnossa korkealla tasolla.

Negatiivinen artikkeli kertoi parin entisistä avioliitoista ja suhteen alusta. Juttu julkaistiin kesäkuun alussa. Enquirerin emoyhtiön American Median sisältöjohtaja Dylan Howard sanoo, että vaikka juttu julkaistiin, lehti ei koko aikana ole uhannut paria tai ottanut näiden lapsiin yhteyttä.

Brzezinski näkee asian toisin. Hänen mukaansa lehti oli soittanut kihlaparin lapsille ja sukulaisille.

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer sanoo CNN:lle, ettei ole tietoinen siitä, että Valkoisen talon virkamiehet olisivat painostaneet Scarboroughia ottamaan yhteyttä Trumpiin.

Valkoisen talon ja toimittajien versiot eroavat toisistaan

Myös Trump heräsi Twitterissä kiristysväitteiden jälkeen. Hänen mukaansa väitteet eivät pidä paikkaansa.

– Hän (Joe Scarborough) otti minuun yhteyttä ja pyysi minua pysäyttämään Nation Enquirer -artikkelin julkaisun. Sanoin ei. Huono esitys, Trump tviittasi.

Scarborough vastasi Trumpin tviittiin nopeasti.

– Taas uusi valhe. Minulla on tekstejä ja nauhoituksia puheluista korkeassa asemassa olevilta avustajiltasi, hän kirjoitti.

CNN:n mukaan Valkoisen talo puolestaan väittää, että Scarborough olisi ottanut yhteyttä Trumpin vävyyn Jared Kushneriin ennen Nation Enquirerin jutun julkaisua. Valkoisen talo virkamiesten mukaan Scarborough olisi pyytänyt ottamaan yhteyttä Trumpiin.

Virkamiehet kieltävät, että Kushner olisi tarjoutunut vetämään Nation Enquirerin jutun pois vastineeksi siitä, että Scarborough ja Brzezinski muuttaisivat uutisointiaan.

Scarborough ja Brzezinski ovat olleet viime päivät Trumpin hampaissa. Trump haukkui torstaina Twitterissä Brzezinskiä hulluksi, jolla on alhainen älykkyysosamäärä. Tviitissä Trump väitti Brzezinskin myös vuotaneen verta kasvojenkohotusleikkauksen jäljiltä. Joe Scarborough puolestaan on Trumpin luonnehdinnan mukaan psykopaatti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.