Donald Trumpilla todettu koronavirustartunta – tässä kaikki, mitä presidentin tartunnasta tällä hetkellä tiedetään

0:28
Näin presidentti Donald Trump solvasi Joe Bidenia maskin käytöstä suorassa vaaliväittelyssä: "En pidä maskia kuten hän"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpilla on todettu koronavirustartunta.

Presidentti Donald Trump kertoi asiasta Twitter-tilillään. Myös Trumpin puoliso Melania Trumpilla on todettu tartunta.

STT:n mukaan presidentti Trump jatkaa virkavelvollisuuksiensa hoitoa Valkoisesta talosta koronavirustartunnasta huolimatta. 

Valkoisen talon mukaan Trumpin koronaoireet ovat lieviä ja hänen odotetaan toipuvan nopeasti. 

Myös Melania Trump on kommentoinut positiivisia testituloksia Twitterissä. Yhdysvaltain ensimmäinen nainen kirjoitti, että pariskunta voi hyvin ja on siirtänyt kaikkia tulevia tapaamisia.

Trump hakeutui testeihin puolisonsa kanssa sen jälkeen, kun presidentin neuvonantaja Hope Hicksillä todettiin koronatartunta. Hicks matkusti presidentin kanssa vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina.

NBC:n mukaan Hicksin ei ole nähty käyttäneen kasvomaskia väittelyn yhteydessä. Trumpin mukana Clevelandiin matkusti STT:n mukaan noin 20–30 avustajaa ja perheenjäsentä.

Donald Trumpin ja Melania Trumpin 14-vuotiaan pojan Barronin koronavirustesti oli negatiivinen. Asiasta kertoi Melania Trumpin tiedottaja Stephanie Grisham

CNN:n mukaan myös Trumpin tyttären Ivankan ja tämän miehen Jared Kushnerin koronatestit olivat negatiivisia. Kushner on työskennellyt Trumpin neuvonantajana.

BBC:n mukaan vielä on epäselvää, kuinka Trumpin tartunta vaikuttaa ensi viikolla järjestettävään vaaliväittelyyn. Presidenttiehdokkaat kohtaavat toisensa seuraavan kerran 15. lokakuuta vaaliväittelyssä Miamissa.

Koska Trump on 74-vuotias, hän kuuluu koronaviruksen riskiryhmään. Tästä huolimatta presidentin on nähty käyttävän suojamaskia julkisuudessa vain harvoin.

Trump osallistui vaalitilaisuuteen Duluthissa Minnesotassa vain päivää ennen positiivista testitulosta. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, kuinka moni presidentin lähipiiristä on altistunut virukselle viime päivien aikana.

Biden ei ole reagoinut uutiseen

Presidenttiparin sairastuminen on aiheuttanut runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Uutiseen ovat reagoineet myös useat poliitikot. Muun muassa Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence toivotti presidenttiparille Twitterissä nopeaa paranemista.

Myös Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Boris Johnson toivotti presidenttiparille paranemista.

Tiistain vaaliväittelyyn osallistunut demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden  toivotti presidenttiparille pikaista paranemista. 

Myös Biden menin koronatesteihin sen jälkeen, kun Trump ilmoitti saaneensa tartunnan. Biden kertoi Twitterissä, että hänen ja Jill-vaimon testitulos oli negatiivinen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja