Mainos

Diplomaatti: Arabiliiton ministerit koolle maanantaina Gazan vuoksi

Arabimaiden ulkoministerien on määrä kokoontua maanantaina Kairoon keskustelemaan Gazan tilanteesta, kertoo nimetön diplomaattilähde.

Arabiliiton maiden hätäkokousta on tiettävästi vaatinut Kuwait, joka on tällä haavaa liiton puheenjohtajamaa.  

Arabimaat eivät ole toistaiseksi antaneet yhteisiä lausuntoja Israelin ja Gazan välille leimahtaneesta uudesta kriisistä.  

Egypti on aiemmin toiminut välittäjänä Israelin ja Gazassa valtaa pitävän Hamasin välillä. Tällä kertaa Egypti näyttää ottaneen etäisyyttä konfliktiin.  

Israelin pommituksissa on kuollut Gazassa viidessä päivässä yli 120 ihmistä.  

Israel on jo aloittanut valmistelut mahdollista maahyökkäystä varten. Israelin mukaan panssarivaunuja, tykistöä ja sotilaita on alettu siirtää kohti Gazan rajaa. Liikekannalla on 33 000 sotilasta, kun valtuudet on annettu 40 000 reserviläisen kutsumiseksi taisteluvalmiuteen.  

Israel aikoo päättää pian mahdollisesta maahyökkäyksestä Gazaan. Maan ulkoministeri Avigdor Lieberman kertoo odottavansa poliittista päätöstä asiasta kahden vuorokauden sisällä.  

– Tällä hetkellä olemme ensimmäisessä vaiheessa eli ilmaiskuissa, hän sanoi.  

Iskuille ei näy loppua, koska osapuolet syyttävät tilanteesta toisiaan.  

– Israel aloitti väkivaltaisuudet ja sen pitää ne lopettaa. Me vain puolustamme itseämme, sanoo palestiinalaisjärjestö Hamasin johtajiin kuuluva Ismail Haniya.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.