Mainos

Digisovitin yli puolella talouksista

Tv-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 40 prosenttia kaikesta television katselusta katsottiin marras-joulukuussa digitaalisesti.

Digisovitin on tällä haavaa yli puolessa suomalaisista tv-talouksista. Valtaosa niistä on Finnpanelin tutkimuksen mukaan erilaisia maanpäälliseen vastaanottoon tarkoitettuja sovittimia.

Marras-joulukuun taitteessa digisovitin oli yli 1,2 miljoonassa kotitaloudessa. Kaapeliverkkoon liitetyistä talouksista yli 40 ja muista talouksista lähes 70 prosenttia pystyi seuraamaan digitaalisia tv-lähetyksiä.

Runsaat kaksi kolmasosaa digisovittimen hankkineista talouksista oli ostanut sovittimen, jossa on valmius maksullisten kanavien vastaanottoon. Noin joka viidennessä digisovittimen hankkineista talouksista oli tallentava sovitin ja vajaassa 30 prosentissa oli useampi digisovitin tai digitelevisio.

Finnpanel tutki sovitinasiaa postikyselynä marras-joulukuussa. Kysely lähetettiin 3000:een satunnaisesti valittuun talouteen. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

Tv-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 40 prosenttia kaikesta television katselusta katsottiin marras-joulukuussa digitaalisesti. Tästä valtaosa oli kotimaisten, myös analogisesti välitettyjen kanavien kuten TV1:n, TV2:n, MTV3:n, Nelosen, Subtv:n ja Urheilukanavan katselua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.