Mainos

Digikanavien taajuuksista sopu Venäjän kanssa

Telehallintokeskus on päässyt Venäjän telehallinnon kanssa sopimukseen kolmeen digitaaliseen TV-kanavanippuun tarvittavista taajuuksista. Yhteistyötä tarvittiin, koska taajuuksia on rajallisesti. Kahden taajuuksista oli sovittu jo aiemmin ja nyt pakettiin liitettiin kolmas.

Telehallintokeskuksen mukaan Suomella on nyt mahdollisuus rakentaa myös kolmas koko valtakunnan kattava digitaalinen televisioverkko. Uusi tekniikka mahdollistaa entistä laajemman palvelun eli entistä useampia tv- ja radiokanavia.

Edellinen hallitus pisti kanavat hakuun viime vuoden puolella. Hakijoita oli lähes 30. Uuden hallituksen liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen on arvellut, että päätöksiin voitaisiin päästä juhannuksen tienoilla. Päätös voi kuitenkin siirtyä myös syksyyn.

Jo nyt pidetään selvänä, että yksi kanavanippu tai suuri osa siitä on menossa Yleisradiolle. Lopuista kisailevat muut kiinnostuneet. Edellisen hallituksen viestintäpoliittinen ministeriryhmä katsoi, että yhdellekään kaupalliselle televisioyritykselle ei ole syytä myöntää kokonaista kanavanippua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.