Mainos

Digiaika toi Ylelle lisää tv-maksutuloja

Yleisradion tv-kanavien katselu on lisääntynyt digiaikaan siirtymisen jälkeen. Finnpanelin arvion mukaan Ylen kanavien osuus koko television katselusta nousi syyskaudella yli 43 prosenttiin.

- On merkittävää, että Ylen säästötoimista huolimatta katsojasuhde on vahvistunut. Ohjelmien tekemisen rahat on pyritty koko ajan turvaamaan. Tulos osoittaa, että ohjelmien taso on pysynyt korkeana, arvioi toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Vuosia talousvaikeuksista kärsinyt Yleisradio teki viime vuonna tappiota ennakoitua vähemmän. Tv-lupamaksun korotuksen ansiosta tv-maksutulot nousivat lähes 12 miljoonalla noin 376 miljoonaan euroon. Maksua korotettiin viime vuonna reilut kolme prosenttia.

- Digisiirtymän aikana tv-lupia sanottiin irti vain pari prosenttia. Julkisessa keskustelussa ongelma näyttäytyi melkoisesti suurempana kuin se todellisuudessa oli.

Tv-lupa uupuu noin 200 000 kotitaloudelta. Tarkkaa arviota siitä, kuinka monessa kodissa televisiota katsotaan luvattomasti, ei ole.

Yleisradion tulos jäi viime vuonna 6,4 miljoonaa euroa miinukselle, kun edellisvuoden tappio oli 16,5 miljoonaa euroa.

Jungnerin mukaan yhtiön talous on elpynyt suunnitellusti. Yle ilmoitti viimeksi joulukuussa, että se lakkauttaa säästösyistä tv-kanavansa Yle Extran.

- Mennyt vuosi oli monella tapaa haastava, ja yleläiset selvisivät siitä hyvin. Yleisradion talous tasapainottuu kuluvan vuoden aikana ilman uusia säästötoimia.

Yleisradio julkisti maanantaina ennakkotietoja tuloksestaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.