Dianan entiseltä henkivartijalta shokkipaljastus – väittää prinsessan olleen se, joka otti ensimmäisenä avioliittoonsa kolmannen osapuolen

9:46
Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin kiusallinen haastattelu muistetaan yhä – tällainen oli parin rakkaustarina

Prinsessa Dianan entisen henkivartijan Allan Petersin mukaan Charlesin ja Dianan avioliitto särkyi ensimmäiseksi Dianan, eikä Charlesin toimesta.

Vuosikausien ajan puhuttanut kuninkaallinen avioliitto prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan välillä nousi jälleen laajaksi puheenaiheeksi Netflixin The Crown -sarjan neljännen tuotantokauden myötä. Sarjassa kuvataan, kuinka vasta naimisiin menneen pariskunnan suhde alkaa murenemaan hiljalleen, kun Charles valuu pian häiden jälkeen takaisin entisen rakkaansa Camilla Parker-Bowlesin luo herättääkseen vanhan intohimon henkiin tämän kanssa, kun taas nuori prinsessa Diana jää yksin itkemään palatsiinsa. 

Nyt kuitenkin Allan Peters, joka on yksi parin entisistä henkivartijoista, väittää Daily Mailin mukaan, että prinsessa Diana olisikin ollut se, joka "harhautui" ensin avioliiton ulkopuoliseen suhteeseen. Petersin mukaan Charles olisi elvyttänyt suhteensa Camillan kanssa vasta sen jälkeen, kun sai tietää Dianan olevan suhteessa toisen henkivartijan Barry Mannakeen kanssa. Kertomansa mukaan Peters oli vielä se taho, joka kertoi Charlesille, että hänen vaimollaan on suhde. Peters työskenteli Dianan rinnalla lähes kymmenen vuoden ajan. 

– Yleinen käsitys on, että Walesin prinssi poikkesi harhaan jatkuvasti heidän avioliittonsa aikana, mutta se ei yksiselitteisesti ole totta, Peters kommentoi. 

Teoria tukisi myös versiota tapahtumista, jonka kirjailija Jonathan Dimbleby esitteli vuonna 1994 julkaisemassaan Charlesin elämäkerrassa. Kirjassa todettiin, että Charles ja Camilla olisivat löytäneet uudestaan yhteyden toistensa kanssa vasta vuonna 1986. Charles ja Diana menivät naimisiin vuonna 1981. 

Mannakeesta tuli Dianan henkivartija vuonna 1985 ja kerrotaan, että kaksikon suhde olisi alkanut saman vuoden aikana tapahtuneella kalastusreissulla Balmoralissa. Vuonna 1986 Mannakee siirrettiin kuninkaallisten henkivartijan roolistaan muihin töihin. Vuotta myöhemmin Mannakee kuoli hämärissä olosuhteissa tapahtuneessa auto-onnettomuudessa. 

Peters kertoo tuoreen CNN-dokumentin haastattelussa pistäneensä aluksi merkille, että Diana alkoi käyttäytyä erilaisella tavalla Mannakeen ollessa lähellä. Sen jälkeen, kun Peters oli pistänyt merkille poikkeuksellisen käytöksen, hän päätti kertomansa mukaan puhua asiasta prinsessalle. 

– Ensimmäisten 20 minuutin aikana hän kielsi sen. Mutta sitten hän kertoi minulle täsmälleen, mitä oli meneillään: hänellä oli jonkinlainen suhde Mannakeen kanssa. 

Entisen henkivartijan mukaan myös prinssi Charles olisi huomannut, että hänen vaimonsa käytös oli muuttunut. Petersin mukaan Charles oli ihmetellyt asiaa henkivartijalle ja miettinyt, että miksi hänen vaimonsa on erityisen harmissaan siitä, että Mannakee oli vaihtamassa työpaikkaa. 

– Mikäli hän on niin poissa tolaltaan, Barry voi jäädä, Charles oli Petersin mukaan todennut. 

– Siinä kohtaa minun oli sanottava, että "Sir, mikäli hän jää, pelkään, että minun on lähdettävä". Siinä kohtaa hän viimeinkin tajusi. Hän oli erittäin shokissa ja oli selvästi järkyttynyt, Peters muistelee. 

Peters täsmentää, ettei hänen mukaansa kukaan tarinan osapuolista ole sen "pahis". 

– Mielestäni kaikki ovat uhreja tässä. Charlesilla oli paljon paineita mennä naimisiin ja hän (Diana) oli myös koko prosessin uhri. 

Diana ja Charles erosivat vuonna 1996. Prinsessa Diana menehtyi seuraavana vuonna, elokuussa 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa. Hän oli kuollessaan 36-vuotias. 

Charles ja Camilla Parker-Bowles menivät naimisiin lopulta vuonna 2005. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja