Prinsessa Diana näpäytti Charlesia häpeilemättä vuonna 1987 – vuosi medialle tiedon, että kruununprinssi aikoo jättää väliin esikoisensa tärkeän päivän

0:58
Tässä on tiettävästi viimeinen video Dianasta elossa – katso viimeiset hetket ennen kohtalokasta automatkaa

Prinsessa Diana vuoti kertoman mukaan tietoisesti lehdistöä erittäin paljon kiinnostaneen asian prinssi Williamin ensimmäisestä koulupäivästä vuonna 1987.

Kuninkaalliset ovat jo pitkään osanneet hyödyntää mediaa, ja yksi erityisen hyvin mediapeliä taitanut kuninkaallinen oli edesmennyt prinsessa Diana. Diana ja prinssi Charles menivät naimisiin 40 vuotta sitten, 29. heinäkuuta vuonna 1981, ja yhdeksi parin avioliiton ensimmäisistä ja suurimmista haasteista muodostui heidän suhteensa julkisuus. Kulissien ylläpitämisestä julkisesti tuli erityisen haastavaa, kun seinät avioliiton sisällä kaatuivat. 

Kuninkaallisvalokuvaaja Kent Gavin kertoo, että prinsessa Diana jakoi aikoinaan tietoa palatsin seinien sisällä tapahtuneista asioista hyvin hienovaraisella tavalla luottotoimittajilleen. Gavinilla ja Dianalla oli niin ikään lämpimät välit ja prinsessa pyysikin valokuvaajaa kuvaamaan esikoisensa prinssi Williamin ristiäiset vuonna 1982. 

Vuonna 1987 Gavin istui Dianan lähettyvillä Oopperan kummitus -musikaalin näytöksessä, jolloin prinsessa oli yllättäen ja hyvin kasuaalisti kertonut kuvaajalle tiedon, joka todellakin kiinnosti toimittajia tuohon aikaan. 

– Ken, tiedätkö, mieheni ei tule osallistumaan prinssi Williamin ensimmäiseen koulupäivään huomenna, Diana oli todennut tyynesti. 

– Ei, hän on lumen saartamana Sandringhamissa, prinsessa jatkoi. 

Gavin oli todennut prinsessalle, että tämä oli surullista kuulla, mutta ymmärsi tämän olevan samalla iso uutinen. Hän myös ymmärsi, että Diana halusi asian päätyvän uutisiin. 

– Joten esityksen väliajalla menin yläkertaan Haymarket Theatren puhelinkoppiin, soitin Daily Mirrorin toimitukseen, kerroin asian ja ajoimme uutisen seuraavana päivänä. Charles jää paitsi prinssi Williamin ensimmäisestä koulupäivästä, Gavin muistelee. 

Tästä lähtien Diana jakoi valokuvaajalle tietoja hovin sisäpiirin tapahtumista, jotka valokuvaaja puolestaan julkaisi mediassa. Tapauksen johdosta myös syntyi ikoninen valokuva Dianasta saattamassa nelivuotiasta esikoistaan yksin ensimmäisenä päivänä kouluun. Vuotamalla tarinan Diana pystyi hallitsemaan asiasta syntynyttä julkisuutta juuri siihen suuntaan, kuin itse halusi.  

Prinsessa Diana menehtyi Pariisissa auto-onnettomuudessa vuoden 1997 elokuussa. Hän oli kuollessaan 36-vuotias. 

Diana olisi täyttänyt 1. heinäkuuta 61 vuotta. Viime vuonna edesmenneen prinsessan syntymäpäivän kunniaksi Lontoon Kensingtonin palatsissa paljastettiin uusi, Dianan kunniaksi tehty patsas

Lähde: SheKnows


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja