Mainos

Delfiininpoikanen nousi nettitähdeksi

Teksasissa niittää mainetta Stormy-niminen delfiininpoikanen, joka joutui eroon emostaan 19 kuukautta sitten. Stormy löydettiin kuolemankielissä Teksasin rannikolta hain hyökättyä sen kimppuun. Nyt Stormy on noussut uuden lasten kirjan sankariksi. Samalla se on saanut omat sivunsa Internetiin.

-Stormyn selviytymiskamppailu on koskettanut monia lapsia ja jopa aikuisia, koska se on todellinen ihmekertomus, kertoo Stormy the Baby Dolphin: A Gulf Coast Rescue -kirjan kirjoittanut Deb Adamson.

Stormyn puuhasteluja voi seurata ympäri vuorokauden Mystiq Aquariumin Internet-sivuilta löytyvällä nettikameralla, Stormy Cam:lla.

Stormyn tarinaa pidetään merkittävänä, koska kaikista rantaan ajautuneista valaista ja delfiineistä vain viisi prosenttia selviää hengissä. Stormy siirerrttin tehohoidon jälkeen sairaalasta Mystiq Aquariumiin maaliskuussa 1999.

-Internet-sivuillamme on tuhansia lukijoita ja akvaariomme lähes miljoona vierailijaa ovat nähneet Stormyn elävänä, kertoo akvaarion lehdistöpäällikkönä työskentelevä Adamson.

-Olen saanut Stormyyn liittyvää sähköpostia aina Saksaa ja Australiaa myöden. Adamson arvelee lasten ihastuvan Stormyyn, koska he voivat samaistua äidistä erottamisen draamaan ja ovat kauhistuneita ajatuksesta joutumisesta hain hyökkäyksen uhriksi

Stormya ei haluta päästää vapauteen, koska se ei ehtinyt oppia äidiltään luonnossa vaadittavia eloonjäämistaitoja. Vuoden aikana sen paino on noussut 80 kilosta 110 kiloon, ja se syö 7 kiloa silliä ja pieniä mustekaloja päivässä.

"Rankan kokemuksen jälkeen Stormysta on todella tullut tunnettu ja arvostettu." Adamson sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.