Dallas-ikoni Jere Lehtinen nostaa Miro Heiskasen jo nyt NHL:n tähtikaartiin – "Hänestä tulee vielä parempi"

4:06
Videolla Jere Lehtisen mietteitä muun muassa Dallasista, Joel Kivirannasta ja Miro Heiskasesta.

Miro Heiskasen upeat otteet NHL:n pudotuspeleissä ovat hurmanneet Dallas Starsin seuralegenda Jere Lehtisen.

21-vuotias suomalaispuolustaja Miro Heiskanen on ollut yksi käynnissä olevien NHL-pudotuspelien suurimmista tähdistä. Heiskanen on takonut 17 pudotuspeliottelun aikana hurjat 21 pistettä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä pistepörssin kolmanteen sijaan. Edellä olevien Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen kaudet ovat kuitenkin jo päättyneet.

Heiskasen peliesityksiä on syystäkin hehkutettu Pohjois-Amerikassa ja häntä pidetään tällä hetkellä jopa NHL:n pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn suurimpana voittajasuosikkina.

Dallasin seuralegenda on seurannut Heiskasen otteita innolla. Vaikka Heiskanen on jo nyt NHL:n eliittiä, on nuorella suomalaistähdellä potentiaalia olla vieläkin parempi.

– Se on tiedetty jo monta vuotta ennen kuin hän edes lähti. Hän on kuitenkin nuori vielä ja fysiikan kanssa on tekemistä. Hänestä tulee vielä parempi pelaaja. Se yllättää illasta toiseen, miten hyvin hän pelaa ja on ratkaisuhetkillä jäällä ottamassa vastuuta, Lehtinen sanoo.

– Se osoittaa suuruuden, mikä hänellä on jo nyt. Dallasille kultakimpale, Lehtinen jatkaa.

Mikä tekee Heiskasesta niin hyvän pelaajan, että hän on pystynyt nousemaan NHL:n supertähtien joukkoon? Näin Lehtinen vastaa.

– Liike ja luistelu on niin vaivatonta. Peliäly, pelisilmä ja helppous tehdä oikeita ratkaisuja. Hyökkäyspäässä veto on mennyt eteenpäin. Sekin on jo nyt sillä tasolla, että alkaa olla NHL:n huippua. Paketti on kyllä kunnossa, Lehtinen hymyilee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja