Mainos

Cronberg: Vanhasen uskottavuus ei horju

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg pitää keskustan puheenjohtajaa Matti Vanhasta edelleen uskottavana pääministerinä. Ideapark-puheista ja vaalirahoituksesta syntynyt kohu ei Cronbergin mielestä ole horjuttanut Vanhasen uskottavuutta hallituksen johtajana.

- Totta kai tilanne on aika erikoinen. Pääministeri Vanhasen uskottavuutta ei kuitenkaan ole syytä asettaa kyseenalaiseksi, Cronberg sarvioi.

Vanhanen itse on arvostellut kipakasti sitä julkisuuteen annettua kuvaa, että hänen mielipiteensä olisi ostettavissa.

Cronbergin mukaan kansanedustajien vaalirahoituksesta syntyneessä jupakassa on kyse eduskuntalaitoksen ja koko demokratian uskottavuudesta. Eduskunta ei tähänkään asti ole ollut kärjessä, kun kansalaisilta on kysytty eri toimijoiden luotettavuudesta, hän vertaa.

Oma pesä puhtaaksi

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan vaalirahoitusilmoituksissa on ollut puutteita ja ongelmia niin oikealla, vasemmalla ja keskellä kuin pienissä ja suurissa puolueissa.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kehottaakin kaikkia puolueita putsaamaan oman pesänsä ennen muiden syyttelyä. Sitä parempi, mitä avoimemmin ja nopeammin asiat saadaan kuntoon.

Terveiset menevät kokoomuksen puheenjohtajalle, valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle, joka patisti eilen vasemmistopuolueiden kansanedustajia avaamaan vaalirahoituksensa taustoja.

Suomen vaalirahoitusta tutkinut Euroopan neuvoston korruptionvastainen elin Greco on suositellut, että vaalirahoituksen valvonta olisi uskottava jollekin muulle kuin oikeusministeriölle. Yksi vaihtoehto valvojaksi olisi eduskunnan alaisuudessa toimiva Valtiotalouden tarkastusvirasto, Brax o

Monissa muissa maissa yrityselämä on jo sopinut, että yritysten antama rahoitus on julkista. Suomessa yrityselämä on muutoin tehnyt aktiivisesti yhteistyötä lahjonnanvastaisen Transparency-järjestön kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.