Columbuksen tähtikolmikko vaihtoi maisemaa, raha ei jäänyt ongelmaksi – "Pistimme kaiken likoon"

Columbus Blue Jackets menetti Matt Duchenen, Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin muodostaman tähtikolmikkonsa NHL:n vapaiden pelaajien siirtomarkkinoilla. Joukkueen GM Jarmo Kekäläinen ei kuitenkaan jää murehtimaan kovia menetyksiä.

Koko kolmikko suuntasi heti siirtoikkunan auettua uusiin maisemiin ja jätti Columbuksen nuolemaan näppejään. Duchene solmi sopimuksen Nashvillen kanssa, Bobrovski siirtyy Floridaan ja Panarin jatkaa uraansa New York Rangersissa.

Columbus yritti vielä viimeiseen asti pitää Panarinin riveissään tarjoamalla hänelle hurjaa kahdeksan vuoden mittaista ja 96 miljoonan dollarin arvoista jatkosopimusta venäläistähdelle, joka päätti kuitenkin hylätä tarjouksen.

– Pistimme kaiken likoon omistajaporrasta myöten ja näytimme sitoutumisemme. Panarin ei tehnyt taloudellista päätöstä. Joskus kyse on vain enemmän elämäntyylistä kuin jostakin muusta. On heidän oikeutensa valita, Kekäläinen toteaa Columbuksen verkkosivuilla.

Duchenen, Panarinin ja Bobrovskin lähtö jättää isoja aukkoja Columbuksen miehistöön. Kekäläinen ei ole kuitenkaan huolissaan joukkueensa tilanteesta, vaan uskoo vakaasti menestykseen.

– Se ei aina toimi niin, että yksilön jättämän aukon täytyisi täyttää vain yksi henkilö. Aiomme antaa useille pelaajille mahdollisuuden tarttua tilaisuuteen ja vahvistaa joukkuettamme monella eri tapaa, Kekäläinen lupaa.

Kolmikon lähdön myötä Columbuksen palkkakattoon vapautui rutkasti tilaa uusia hankintoja varten. Kekäläinen painottaa, ettei vapaiden pelaajien markkinat ole seuran ainoa ratkaisu.

– Meillä on hieno tilanne, kun meillä on joustavuutta palkkakatossamme ja leveydessämme. Katsomme jokaisen mahdollisuuden ja vaihtoehdon, joka meillä on. Pelaajamarkkinat ovat yksi niistä, mutta vain yksi, Kekäläinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat