Supertähtien joukkopako uhkaa Columbusta, Jarmo Kekäläinen ei panikoi – "Se oli osa riskiä, jonka olimme valmiita ottamaan"

Columbus Blue Jackets saattaa menettää kesän aikana useamman tähtipelaajansa NHL:n siirtomarkkinoilla. Seuran toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen ei ota kuitenkaan liikaa paineita uhkaavasta tilanteesta.

Kekäläinen teki todella suuria peliliikkeitä NHL:n siirtotakarajalla helmikuussa, kun se naarasi riveihinsä Matt Duchenen ja piti tähtipelaajat Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin riveissään, vaikka venäläiskaksikon sopimukset olivat päättymässä.

Nyt Columbuksen ja Kekäläisen ottama suuri riski saattaa kostautua. Bobrovski, Panarin, Duchene ja niin ikään siirtorajalla naarattu Ryan Dzingel eivät ole näillä näkymin jatkamassa joukkueessa, vaikka Columbus olisi halukas pitämään nelikon riveissään. Mikäli pelaajat lähtevät, jää Columbuksen hyökkäys- ja maalivahtikalustoon valtava lovi, jota on vaikea paikata.

– Olen varma, että saamme vastauksia pian. Olemme sanoneet, että otimme riskin. Jos he lähtevät 1. heinäkuuta, meillä on paljon tilaa palkkakatossa ja paljon erilaisia mahdollisuuksia jatkaa eteenpäin. Se oli osa riskiä, jonka olimme valmiita ottamaan, Jarmo Kekäläinen kuvailee joukkueensa sopimustilannetta NHL:n haastattelussa.

Korvaavat pelaajat saattavat kuitenkin Columbuksen onneksi löytyä omasta takaa. Ranskalaistaituri Alexandre Texier teki vaikutuksen NHL:ssä jo tänä keväänä ja ensi kaudeksi joukkueen mukaan saapuu Ruotsin SHL:n maalikuninkuuden voittanut Emil Bemström.

– Uskomme, että he ovat pelaajia, jotka pystyvät tekemään vaikutuksen NHL:ssä. Emme tiedä, onko se hetki juuri nyt, mutta uskomme sen tapahtuvan lähitulevaisuudessa, Kekäläinen sanoo.

Varsinkin Bemström on erittäin mielenkiintoinen nimi, jota kannattaa tulevalla kaudella seurata tarkasti. 20-vuotias ruotsalaishyökkääjä nappasi SHL:n maalikuninkuuden itselleen 23 osumallaan. Bemström teki debyyttinsä viime kaudella myös Ruotsin maajoukkueessa. Kekäläinen povaa Bemströmin saavan mainion mahdollisuuden näyttää kykynsä kirkkaissa valoissa.

– Hän on valmis haasteeseen. Hän on tarpeeksi iso ja vahva. Hän on mies, eikä poika. Hän pelasi miesten sarjassa hyvillä tuloksilla. Hän on erittäin hyvä ylivoimalla. Me etsimme pelaajaa, joka osaa laukoa kiekkoa, kuten hän, joten hän saa mahdollisuuden näyttää, mitä hän voi tehdä NHL-tasolla, Kekäläinen kertoo.

Ensi kaudella Columbuksen riveissä saatetaan nähdä paljon nuoria pelaajia, mikäli joukkueen supertähdet vaihtavat maisemaa. Kekäläinen lupaa, että nuoret lupaukset tulevat saamaan kunnollisen näytönpaikan todistaakseen kykynsä.

– Meillä on paljon nuoria ja hyviä pelaajia tulossa, joten aiomme varmistaa, että he saavat kunnollisen mahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat