Montreal-pomo ei pelkää Sebastian Aho -tarjouksesta seuraavia mahdollisia vastaiskuja – "Ei sillä ole väliä"

Montreal Canadiensin GM Marc Bergevinin pisteet saattoivat laskea hurjasti kollegoidensa silmissä, kun hän teki offer sheetin Sebastian Aholle, joka on rajoitetusti vapaa agentti. Bergevin ei pelkää tempauksesta mahdollisesti seuraavia vastaiskuja.

Montreal teki Aholle viiden vuoden mittaisen ja keskivuosipalkaltaan 8,545 miljoonan dollarin tarjouksen. Offer sheetit ovat nykypäivän NHL:ssä erittäin harvinaisia. Edellinen vastaavanlainen tapaus nähtiin vuonna 2013.

Bergevin ei pelkää Montrealin rohkea offer sheetin madaltavan muiden seurojen kynnystä jahdata rajoitetusti vapaita pelaajia ja siitä seuraavia mahdollisia vastaiskuja. Montreal pyrkii solmimaan jatkosopimukset pelaajiensa kanssa jo hyvissä ajoin ennen vastaavanlaista uhkaa.

– Ei sillä ole väliä, mitä tänään tapahtui, olisimme joka tapauksessa tehneet niin. Uskon, että muut joukkueet tekevät niin myös. Kuten olen sanonut aikaisemmin, tarvitset kahden osapuolen hyväksynnän, jotta sopimus syntyy. Tiedän, että tuolla on paljon pelaajia tarjolla, mutta GM:t ja joukkueet yrittävät varmasti jatkaa heidän kanssaan. Jokainen tapaus on erilainen eri syistä, Bergevin kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Carolina Hurricanesilla on nyt viikko aikaa vastata Montrealin tekemään tarjoukseen. Mikäli Carolina päästää Ahon Montrealiin, saa se korvaukseksi yhden ykkös-, yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen varausoikeuden. Carolinan GM Don Waddell totesi maanantaina saattavansa käyttää koko seitsemän päivän aikaikkunan estääkseen Montrealia jahtaamasta muita vapaita pelaajia.

Bergevin ei kuitenkaan näe tilanteessa ongelmaa, vaan on valmis naaraamaan vapaita pelaajia senkin uhalla, että Ahon mahdollisen saapumisen myötä Canadiens ylittäisi hetkellisesti NHL:n palkkakaton.

– Kyllä se on mahdollista. Teen kaikkeni auttaakseni Montreal Canadiensia, Bergevin sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat