Mainos

Coloradossa marihuanan myyjillä käytännön ongelmia

Colorado on Yhdysvaltojen ensimmäinen osavaltio, joka sallii marihuanan myynnin viihdekäyttöön.

Myyjät tasapainottelevat kuitenkin osavaltion ja liittovaltion välisessä lainsäädännössä.

Coloradon osavaltiossa on nyt 35 marihuanakauppaa ja tuhansia luvansaaneita kasvattajia. Kaikilla on rahaongelma. Liittovaltion lakien mukaan marihuanan käyttö ja myynti ovat edelleen rikoksia, joten pankit eivät halua olla missään tekemisissä marihuanayritysten kanssa.

Pankit pelkäävät saavansa rangaistuksia liittovaltiolta. Sen vuoksi kaikki alan yritykset tekevät pelkästään käteiskauppaa. Kauppiaalta kuluu helposti useita tunteja joka päivä pelkästään rahan niputtamiseen ja laskemiseen. Monien kauppiaiden ja kasvattajien mielestä on vain ajan kysymys milloin he tulevat ryöstetyksi.

Marihuanan laillistamiseen tähtäävät järjestöt pitävät rahaliikenteen järjestämistä yhtenä kiireellisimmistä asioista, sillä tänä vuonna alan myynnin arvo on noin kolme miljardia dollaria. Se on rahaa, joka liikkuu käteisenä pankkien ulkopuolella.

Coloradon osavaltion ja liittovaltion huumelakien ristiriitaisuus tarkoittaa myös sitä, että liittovaltion maaperällä Coloradon osavaltion sisällä voi edelleen tulla pidätetyksi laittoman huumeen hallussapidosta. Esimerkiksi useimmat hiihtorinteet sijaitsevat liittovaltion omistamalla maalla. Marihuanan polttaminen on edelleenkin kielletty kaikilla julkisilla paikoilla.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.