Clinton patisti Arafatia turvatakuisiin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton taivutteli eilen palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafatia suostumaan Israelin vaatimiin turvatakuisiin, jotta Lähi-idän rauhanprosessissa päästäisiin eteenpäin.

Palestiinalaislähteistä kerrottiin tapaamisen jälkeen, ettei keskusteluissa ollut pystytty ratkaisemaan ainuttakaan avoinna olevaa kiistakysymystä. Valkoinen talo puolestaan luonnehti tapaamista "hedelmälliseksi ja rohkaisevaksi".

Clinton tapasi Arafatin Valkoisessa talossa samaan aikaan, kun Clintonin kanssa maanantaina neuvotellut Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu palasi optimistisena kotimaahansa. Israel on periaatteessa valmis luovuttamaan palestiinalaisille vielä 13 prosenttia Länsirannasta, jos se saa palestiinalaisilta riittävät takuut turvallisuudestaan.

Jerusalemiin eilen palannut Netanyahu sanoi uskovansa, että Israel ja palestiinalaiset saattavat päästä sopimukseen Yhdysvaltain-huippukokouksessaan lokakuun puolivälissä. Israelilaislehdissä on arveltu jo useita päiviä, että kulissien takana neuvotellaan paljosta muustakin kuin joukkojen vetämisestä.
(STT-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat