Mainos

Chirac ilmoitti uudesta Lähi-itä-aloitteesta

Israel on tuoreeltaan torjunut eurooppalaisten valmisteleman uuden Lähi-idän rauhanaloitteen.

Ranska, Espanja ja Italia ovat valmistelemassa uutta Lähi-idän rauhanaloitetta, kertoi Ranskan presidentti Jacques Chirac tänään.

Chirac kertoi Ranskan ja Espanjan huippukokouksen yhteydessä yrittävänsä vielä sopia aloitteen yksityiskohdista Espanjan pääministerin Jose Luis Rodriguez Zapateron ja Italian pääministerin Romano Prodin kanssa.

Aloitteen eteenpäinviemiseen valjastettiin myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana. Se on tarkoitus esitellä EU-johtajille joulukuun huippukokouksessa.

Espanjan ja Ranskan vuosittainen huippukokous järjestettiin tänä vuonna Geronan kaupungissa Kataloniassa. Johtajat vaativat kokouksessa EU:lta yhtenäistä politiikkaa laittomaan siirtolaisuuteen. Erityisesti Espanjaan on kuluneen vuoden aikana tullut ennätyksellinen määrä laittomia maahanpyrkijöitä Afrikasta.

Israel ei innostunut aloitteesta

Israel torjui tuoreeltaan eurooppalaisten valmisteleman uuden Lähi-idän rauhanaloitteen.

Aloitteella pyritään saamaan tulitauko Israelin ja palestiinalaisten välille sekä perustamaan palestiinalaisille kansallisen yhtenäisyyden hallitus ja kutsumaan koolle kansainvälinen rauhankokous.

- Ranskan, Espanjan ja Italian yhteistä aloitetta ei ole olemassakaan, tyrmäsi Israelin ulkoministeriön edustaja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.